Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu ne-a impus nimeni condamnarea" Nicuşor Constantinescu, fără glas la Curtea de Apel

ro

15 Jun, 2012 01:56 3430 Marime text
retrocedari-NicusorConstantinescu.jpgJudecătorul Elena Ursulescu, preşedintele completului care analizează dosarul retrocedărilor, afirma într-o emisiune televizată, în urmă cu aproximativ doi ani - răspunzând astfel întrebărilor jurnaliştilor - că în justiţie nu se dau telefoane pentru a se interveni în folosul sau în dauna cuiva

Cu menţiuni speciale primite din partea instanţei de judecată pentru a se prezenta în vederea audierii în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA că ar fi pus umărul la prejudicierea Constanţei cu peste 100 de milioane de euro, alături de alte persoane, prin retrocedarea terenurilor, preşedintele reales al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, s-ar fi eschivat, potrivit unor voci, de la audierile ce ar fi trebuit să aibă loc în urmă cu două zile. Surse apropiate cazului spun că, în sala de judecată a Curţii de Apel Bucureşti, Nicuşor ar fi invocat probleme de sănătate, legate de voce, care l-ar fi împiedicat să vorbească.

În acest context, preşedintelui CJC i s-a pus din nou în vedere să fie prezent la termenul următor, stabilit pe data de 22 august, pentru a fi audiat. Între timp, procesul a continuat la Curtea de Apel Bucureşti, unde completul prezidat de judecătoarea Elena Ursulescu, din cadrul Secţiei a II-a penale a instanţei, a decis audierea celorlalţi acuzaţi din cauză. În aceste condiţii, printre cei care au dat declaraţii în urmă cu două zile în faţa magistraţilor s-a aflat şi Emil Dragoş Săvulescu, unul dintre acţionarii FC Dinamo, dar şi notari publici din Constanţa, precum şi şeful Secţiei de Ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, medicul Alexandru Octavian Şerban. În plus, au mai răspuns întrebărilor judecătorilor şi o parte dintre ceilalţi cumpărători de drepturi succesorale. Aceleaşi surse apropiate cazului au precizat că suspecţii s-au declarat nevinovaţi de acuzaţiile aduse de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, susţinând că au fost doar cumpărători de bună credinţă, nerecunoscând prejudiciul imputat de DNA.

Dosar instrumentat politic?

După ore întregi de audieri, instanţa bucureşteană a fixat un nou termen de judecată pe data de 22 august, când, aşa cum am afirmat, preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa i s-a pus în vedere faptul să se prezinte la proces, pentru a putea fi audiat. De menţionat că, aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare, spre deosebire de colegul său de partid, primarul Radu Mazăre a fost deja audiat în această cauză, având astfel ocazia să declare în instanţă faptul că, în opinia sa, dosarul retrocedărilor ar fi unul instrumentat politic, procurorii DNA acţionând la comandă. În ceea ce priveşte completul de judecată care analizează cazul retrocedărilor presupus ilegale de la Constanţa, este de menţionat că judecătorul Elena Ursulescu, preşedintele completului, afirma într-o emisiune televizată, în urmă cu aproximativ doi ani - răspunzând astfel întrebărilor jurnaliştilor - că în justiţie nu se dau telefoane pentru a se interveni în folosul sau în dauna cuiva: „nu ne-a impus nimeni să-l condamnăm pe domnul Mazăre". „Dosarul pus pe masa judecătorului îi aparţine, îl studiază filă cu filă şi judecătorul vede ce-i acolo", menţiona preşedintele completului lui Mazăre în aceeaşi emisiune.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii