Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nou val de nemulțumiri la Judecătoria Mangalia Părinții victimelor decedate în 2 Mai - „Ne-au răstălmăcit cuvintele. Una se declara și alta se consemna” (VIDEO)

ro

09 May, 2024 15:05 1512 Marime text
Sursa foto: Ziua de Constanța

Un nou val de nemulțumiri a izbucnit la ultima ședință de judecată de astăzi, 9 mai, 2024. Rudele victimelor accidentului din 2 Mai spun că judecătoarea Popoviciu Ioana Ancuța le-ar fi pus întrebări nepotrivite și că nu cunoaște dosarul în care Pascu Matei Vlad, din București, este acuzat de decesul a doi tineri și rănirea altor trei.

Pe mine mă întreba dacă am fost la înmormântare. Doamna judecătoare mi-a lăsat aceeași impresie pe care am avut-o și în rândul trecut. Ne-a răstălmăcit cuvintele, nu a înțeles din prima ce declaram noi.”, a declarat mama Robertei.

Întrebată cum a reacționat în momentul în care a fost întrebată dacă a participat la înmormântarea fiicei sale, aceasta a declarat că a fost surprinsă:

Să pui o asemenea întrebare unui părinte care-și înmormântează copilul,  mi se pare strigător la cer”.Valentin Olariu, tatăl lui Sebi, s-a declarat și el șocat de întrebările magistratului.

Cele mai șocante întrebări din partea doamnei judecător au fost toate. Am rămas surprins când m-a întrebat dacă fata mea... există? Nu mai am cuvinte!

Întrebat de presă despre atitudinea judecătoarei, acesta a indicat că a fost la fel:

A vrut ea să pară altfel, dar la două cuvinte o dădea-n bară. (...) De fiecare dată spunea câte-o perlă, cum a făcut de fiecare dată. (...) Eu spuneam ceva, dânsa formula exact după ce voia ea.

După spusele sale, consemnarea, în raport cu declarațiile a fost eronată:

80% ce a vrut ea, 20% din ce am spus eu.

 

La ieșirea din Judecătoria Mangalia a stat de vorbă cu presa și mama lui Sebi. Reporterii i-au spus că judecătoarea a întrebat-o dacă s-a speriat, la aflarea veștii că fiul său a trecut în neființă. 

Da, ce voia să-i spun? Că m-am dat cu capul de pereți? Că nu mi-a venit să cred până în momentul în care am ajuns acolo și l-am văzut? Că nu mi-a venit să cred nici măcar atunci când mă rugam să fie un scenariu, de-al lui? Că stăteam la căpătâiul lui, în capelă, și mă rugam să intre pe ușa aia și să-mi spună 'hey, mom, ce zici de filmul meu...'?”, a spus mama lui Sebi.

Referitor la noul termen de judecată, la care va fi prezent fizic și Vlad Pascu, aceasta a transmis:

Pe deoparte, cred că e bine, dar judecătorul nu este adecvat pentru a citi pe fața lui. (...) Cred că nu are nicio remușcare. Cred că tot ce spune, că-i pare rău și că-și recunoaște faptele, cred că este învățat sau citește de pe ceva, că ar vrea să dea la facultate. Asta, sub nicio formă, pentru că dacă voia s-o facă, o făcea până acum.

 

Martorul chemat la proces, Radu Gabriel, susține că nici n-a apucat să vadă prea multe, deoarece, conform procedurilor, a fost nevoit să stea afară, însă, de această dată, susține el, a fost ascultat de judecătoare:

Am văzut-o puțin schimbată. Probabil că s-a săturat și dânsa să facă greșeli. Am vrut să spun și să povestesc tot ce s-a-ntâmplat și tot ce a urmat după această tragedie, după acest masacru, cum i-am spus eu în sală, dar mă tot întrerupea. Până la urmă, m-a lăsat să spun cam tot ce a fost vorba și am văzut o altfel de persoană. Puțin schimbată, doamna judecător – în bine, zic eu... Adică, a ascultat, nu ne-a mai întrerupt.

După încheierea ședinței, avocatul Adrian Cuculis a transmis că în ciuda tuturor gafelor judecătoarei, parcursul procesului s-a schimbat în bine. Acesta a mulțumit presei, în numele familiilor îndoliate și a victimelor, pentru suport.

Păi, vă aduceți aminte, atunci când am venit, că ne prinde ora 16:00 DACĂ lucrurile merg cum trebuie. Nu ne-a prins chiar ora 16:00. Este aproape 14:30. Este un pas înainte. Cred că tot ce ați făcut voi, în primul rând, și familiile vă mulțumesc pentru treaba asta, este să aduceți în spațiul public ce s-a întâmplat și cred că de la primul contact, cu această instanță, și până la ultimul contact, a fost un parcurs care cumva a schimbat soarta dosarului, pentru că, până la gafe, eu cred că ar trebui să începem cu finalul procesului, cred că ați auzit ce am spus doamnei judecător, totuși, la ultimul termen de judecată, chiar de data asta (...), o să-l avem pe Vlad Pascu în sala de judecată, așa cum ar fi fost normal încă de la bun-început. Gafele sigur că au fost multiple, inclusiv în ședința de astăzi”, a declarat avocatul.

Adrian Cuculis a relatat în fața presei și modul în care judecătoarea Popoviciu Ioana Ancuța cerut detalii din partea celor audiați.

„Să ne aducem aminte că a întrebat doamna judecător dacă acești copii mergeau către punctul în care au fost accidentați ca și cum acel punct ar fi fost, nu știu, un loc de distracție, sau... Nu, pur și simplu, era pe drumul județean, în fața unei baze militare. (...) Sigur că și întrebarea dacă familia Robertei s-a prezentat la înmormântarea ei a fost de-a dreptul ridicolă, dar, trecând peste toate elementele acestea, au fost zeci de întrebări adresate, după cum bine știți. Eu cred că lucrurile au fost dovedite pe deplin cu privire la prin ce au trecut și prin ce trec, în momentul de față, și vor trece pe viitor aceste două familii, dar și celelalte trei victime care au fost accidentate și niciuna nu-și va mai reveni toată viața 100% procent - să spunem, cu privire la picior, mână, activitatea fizică pe care o puteau face până în momentul acela și cred că la termenul viitor, odată cu Vlad Pascu în sală, (...) dacă nu ar fi existat Legea Anastasia,  (...) Vlad Pascu, și spun asta răspicat, ar fi putut, după calcule matematice, să plece cu o suspendare în urma a ceea ce a produs.” 

 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citește și:
Judecătoria Mangalia A fost programat un nou termen în Dosarul 2 Mai. Vlad Pascu va fi adus în sala de judecată
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii