Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muftiatul Cultului Musulman imparte pachete cu ajutoare nevoiasilor

ro

24 Nov, 2009 01:45 2490 Marime text
muftiu_yusuf_murat_003.jpgMembrii comunităţii musulmane din Independenţa şi din Fântâna Mare primesc mici cadouri cu ocazia Kurban Bairam

„Conform tradiţiei islamice, în această perioadă se practică obiceiul împărţirii de bunuri membrilor comunităţii musulmane cu o situaţie materială precară şi, în această privinţă, ne dezvoltă sentimentele de întrajutorare, pentru că ne ajută să-i înţelegem pe cei care nu sunt ca noi, ne ajută să înţelegem situaţia celor săraci, aducându-ne aminte de relatarea Profetului, care a spus: «Nu este dintre noi (musulman) cel care doarme sătul, ştiind că vecinul său nu are ce mânca»", a precizat Memiş Octai, secretar eparhial.

Acţiunea va avea loc astăzi, între orele 10.00 şi 11.00, în localităţile Independenţa şi Fântâna Mare, care vor fi vizitate, cu această ocazie, de ambasadorul Republicii Turcia în România, Ayşe Sinirlioğlu, consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Haluk Ağca şi soţia sa Derya Ağca, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci cu sediul în Bucureşti, Ömer Süsli, şi preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea, cu sediul în Constanţa, Hacı Vural.

La această activitate participă şi muftiul Cultului Musulman din România, Iusuf Muurat, preşedintele Uniunii Democrate Turce din România, Fedbi Osman, preşedintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Varol Amet, Directorul postului „Radio T", Ervin Ibraim, precum şi deputaţii Iusein Ibram şi Aledin Amet.

Tot astăzi, cu ocazia Kurban Bairam, sunt împărţite 150 de pachete cu ajutoare în satul Fântâna Mare şi 80 în Independenţa, unor familii nevoiaşe din comunitatea musulmană.

În rândul celor care împart aceste cadouri se numără muftiul Iusuf Muurat, reprezentanţi ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci, ai Ambasadei Republicii Turcia în România şi ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • musledin enghin 24 Nov, 2009 22:28 si oare nu putea imparti acele pachete fara sa apara in presa?k de fiecaredata ,aceasi metoda...RECLAMA.. ma oftic k nu eram si eu in poza