Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moartea lui Bogdan Stavre, in atentia procurorului general

ro

04 Apr, 2008 20:00 2851 Marime text
1207334259.jpg

In dupa-amiaza de 9 iunie 2006, Elena Stavre a incalzit mancarea si si-a chemat fiul la masa. Dupa cateva minute, nedumerita ca Bogdan nu apare, a iesit in hol. In acea clipa a sunat soneria. Mai multi politisti de la Sectia 2, stand in cadrul usii, au intrebat: "De la ce etaj s-a aruncat?". Elena Stavre si sotul sau se lupta si acum sa demonstreze ca fiul lor nu s-ar fi sinucis si ca viata i-a fost curmata pentru ca stia prea multe. Autorii - mafia de la Univers'All Trading Romania SRL.

In anul 2003, Bogdan Stavre s-a angajat director economic la Univers'All, firma apartinand omului de afaceri Razvan Petrovici, fiul fostului director al CEC-ului, Carmenco Petrovici, implicat in girarea Fondului National de Investitii. Bogdan Stavre avea atunci 27 de ani si era increzator in viitorul lui. La scurt timp a realizat ca facuse greseala vietii. Din gestiune se parea ca lipsesc vreo doua miliarde de lei vechi. In plus, muncea zi si noapte, coordonand cinci magazine, pentru suma de cinci milioane de lei vechi, adica mai putin decat un vanzator. Bogdan se logodise, iar pe data de 23 septembrie 2006 urma sa se casatoreasca. Pe 15 mai arvunise chiar localul. Parintii erau ingrijorati. Bogdan era stresat tot timpul. Mihai Claudiu Stoica, directorul general, il sicana. Fiul ii spunea intruna mamei: "nu stiu unde se scurg banii". In trei zile, incercase sa-si dea de doua ori demisia si, de fiecare data, Mihai Claudiu Stoica i-o rupsese. Vineri, 9 iunie, la ora 13.40, tatal a mers la magazin sa cumpere cozonaci. Bogdan parea ocupat si si-a trimis tatal acasa, spunand ca va veni el cu cozonacii. O jumatate de ora mai tarziu apare brusc acasa, ceea ce era un lucru extrem de neobisnuit. Incepe sa povesteasca mamei un nou incident cu Stoica. Conversatia este intrerupta de soneria mobilului. Era directorul general, care pretindea ca nu gaseste un act. Bogdan isi reia povestirea. Mobilul suna iarasi. Mama il aude spunand: "Da, Claudiu, vin acum". Desi era pe picior de plecare, accepta sa manance repede si merge la baie, sa se spele pe maini. Elena Stavre pune mancarea la incalzit, Ticu Stavre se apuca sa stranga niste covoare. Elena deschide usa si striga: "Bobo, hai la masa!". Vazand ca fiul intarzie, iese pe hol. Isi intreaba sotul unde este baiatul. Nedumeriti, se uita unul la altul, dupa care observa ca yala de la intrare nu este pusa. In acel moment, se aude soneria. Sase politisti de la Sectia 2, cu buletinul fiului lor in mana, intreaba "de la ce etaj s-a aruncat? De la trei sau de la opt?".

Dosar clasat: sinucidere

De atunci, Elena si Ticu Stavre, convinsi ca fiul lor nu ar fi facut un asemena gest, se lupta sa demonstreze autoritatilor, care au clasat dosarul ca "sinucidere", ca adevarul este cu totul altul. Parintii lui Bogdan sunt convinsi ca biletul de adio, in cautarea caruia politistii au rascolit toata casa, nici nu avea cum sa existe, pentru ca fiul lor nu s-a aruncat de bunavoie de la etaj, ci a fost impins. Primul telefon dat de sef a fost menit sa verifice ca Bogdan este acasa, pentru ca autorii sa poata actiona. Elena Stavre este convinsa ca, in timp ce fiul se afla la baie, a fost sunat din nou, al doilea apel fiind menit sa-l scoata din casa. A fost tarat la etaj, urcat cu forta pe pervaz si impins. Bogdan nu a murit pe loc. A supravietuit, in coma, cateva ore, dar nu a mai putut spune nimanui ce se intamplase cu adevarat. In cautarea disperata de a demonstra ca a fost crima, iar autorii sunt patronii de la Univers'All, sotii Stavre au gasit o serie de elemente care nu se leaga. Fiul lor avea 1,90 m inaltime si nu s-ar fi chinuit sa se arunce prin ochiul de geam, in vreme ce alaturi se afla o fereastra dubla. "Fiul meu a cazut pe partea dreapta. Ceasul il purta pe stanga, nu ar fi avut cum sa se rupa", explica Ticu Stavre. Bogdan avea lovituri la gat, fracturi in partea stanga a craniului si o plaga la degetul mic al palmei drepte, in interior. Expertiza IML a concluzionat ca leziunile de la nivelul gatului nu exclud lovirea cu corpuri dure, iar cea de la deget ar fi putut fi produsa prin lovirea cu un corp dur. Varianta politiei este ca Bogdan Stavre, fara niciun fel de dubiu, s-a sinucis. Dupa cum afirma anchetatorii, tanarul avea probleme psihice de la varsta de 14 ani, cand a fost la prima vizita la psihiatru. In plus, tanarul ar fi fost parasit de logodnica, iar aceasta a fost picatura care a umplut paharul.

Procurorul de investigatie

La mai bine de un an de la tragedie, Elena si Ticu Stavre au reusit sa obtina, dupa ce au solicitat in repetate randuri, o audienta la procurorul general. Pe data de 25 septembrie 2007, acesta le-a promis ca un procuror de investigatii va sosi la Constanta, pentru a se ocupa de dosarul fiului lor. Pe data de 16 noiembrie 2007, sotii Stavre au plecat in Canada. Ticu Stavre s-a intors pe 26 ianuarie 2008 si de atunci asteapta in zadar ca procurorul de la Bucuresti sa cerceteze daca ancheta facuta de Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta este fara cusur. Totodata, pe rolul Tribunalului Constanta a ajuns si dosarul in care anchetatorii sunt acuzati, de parintii lui Bogdan, ca au facut o treaba de mantuiala. Ieri a avut loc primul termen de judecata. Din cauza lipsei avocatului partii adverse, procesul a fost amanat pentru data de 25 aprilie.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii