Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minune. Un turist, din Constanța, a dormit două nopți, sub cerul liber, în Zona Babele-Omu. Cum a fost găsit și salvat

ro

07 Jan, 2021 00:42 3088 Marime text
  • Echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița a întervenit în cursul după-amiezii zilei de miercuri, 6 ianuarie 2021, pentru a acorda sprijin unui bărbat care timp de două nopți a dormit sub cerul liber, în zona Babele-Omu.
 
Echipamentul profesional i-a salvat viața turistului care două nopți a dormit sub cerul liber după ce s-a rătăcit undeva între Babele-Omu, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.
 
Bărbatul, epuizat fizic a fost găsit, ieri, în zona Platoul Babelor, de echipa Salvamont Bușteni, aflată în patrulare și care fusese alerta încă din seara zilei de luni, 4 ianuarie de către echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița care a sesizat faptul că un autoturism se află în zona telecabinei Peștera și propietarul nu a revenit de pe traseu.
 
Acesta a fost preluat din zona Babelor de către echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița și transportat până la autoturismul care se afla la telecabina Peștera.
 
Turistul, în vârstă de 45 de ani, este din Constanța și a plecat singur în drumeție la Vârful Omu, în cursul zilei de luni, 4 ianuarie 2021, pornind din zona telecabinei Peștera unde și-a lăsat autoturismul.

 
Vremea capricioasă, ceața și precipitațiile i-au creat mari probleme, bărbatul fiind epuizat fizic și pus în situația de a nu mai putea continua drumul.
 
Nu a putut nici să solicite ajutor la 112 sau Salvamont pentru că telefon mobil i s-a descărcat.
 
Echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița face apel la toți iubitorii muntelui care doresc în următoarele zile, să ajungă în zona montană Pestera-Padina, că trebuie să fie echipați specific perioadei de iarna.
 
Sursa foto: Facebook/svmtdb

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii