Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării Forțele Navale vor fi înzestrate cu baterii de artilerie de coastă pentru apărare la Marea Neagră

ro

01 Jun, 2018 03:50 5025 Marime text
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) ar putea prezenta în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare programul de înzestrare a Armatei Române cu baterii de artilerie de coastă, a declarat joi seară, într-o emisiune la Antena 3, ministrul Apărării, Mihai Fifor.

 
"Suntem pregătiţi ca săptămâna viitoare să ducem în Guvern hotărârea referitoare la bateriile de coastă, adică acea capabilitate de apărare împotriva navelor la Marea Neagră, o capabilitate de care Marina şi, în general, România au mare nevoie în momentul de faţă", a afirmat Fifor.
 
Programul privind dotarea Forţelor Navale cu baterii de coastă se adaugă celui privind achiziţia a patru corvete multifuncţionale.

 
De asemenea, Fifor a adăugat că România va continua, în 2018, înzestrarea cu sisteme Patriot, în luna iunie urmând să achite un al doilea astfel de sistem militar.

Totodată, ministrul Apărării a anunţat că în acest an România va beneficia de primele 36 din cele 227 de transportoare blindate Piranha 5, dintre care şase vor fi asamblate la Uzina Mecanică Bucureşti
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii