Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de ţigarete confiscate

ro

03 Apr, 2012 00:00 1030 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut în vederea confiscării 10.000 de ţigarete netimbrate de provenienţă Elveţia care erau transportate cu un autoturism, fără documente de provenienţă.

În data de 31 martie, în jurul orei 19.50, în zona de competenţă a SPF Băneasa, a fost verificat un autoturism, condus de Belkin B., de 39 de ani.

În urma controlului au fost descoperite în portbagaj, în locaşul rezervorului, acoperite cu o bucată de tablă, 500 de pachete de ţigări (10.000 de ţigarete) fără timbru fiscal, de provenienţă Elveţia. Conducătorul autoturismului a declarat că nu avea cunoştinţă despre ţigările depozitate în portbagaj, acestea aparţinând lui Ramzi I., aflat de asemenea în autoturismul în cauză. Acesta din urmă nu a putut prezenta documente de provenienţă a ţigaretelor, susţinând că au fost achiziţionate în dimineaţa zilei de 31.03.2012 de la o persoană din municipiul Constanţa, pentru suma de 3.500 de lei. Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul sectorului, precum şi întreaga cantitate de ţigări, până la terminarea cercetărilor în cauză. Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală numitului Ramzi I. pentru săvârşirea infracţiunii de „colectare, deţinere, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii