Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de pastile contrafăcute, susceptibile a fi folosite în tratamentul anti Covid-19, descoperite de polițiști

ro

10 Dec, 2020 13:01 1543 Marime text
  • A fost deschis un dosar penal!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 3.400 comprimate ce conțineau în prospect specificația Covid-19, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă în țară, fără a deține autorizațiile necesare.

În data de 09.12.2020, în jurul orei 09.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocamion condus de către un cetățean din Republica Bulgaria. Mijlocul de transport era încărcat cu diverse mărfuri de la o societate comercială din Bulgaria pentru o societate comercială din România.

La controlul efectuat asupra autocamionului, în interiorul semiremorcii, a fost descoperită cantitatea de 3.490 comprimate, ce conțin în prospect specificația Covid-19, în valoare de aproximativ 8.500 de lei, despre care există suspiciunea rezonabilă că sunt contrafăcute, pentru care șoferul nu deținea autorizațiile necesare.

De asemenea, a fost descoperit un număr de 30 articole încălțăminte și 6.500 huse auto inscripționate cu mărci protejate, susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, s-a stabilit că șoferul, cetățean bulgar în vârstă de 68 ani, nu avea cunoștință despre mărfurile transportate.

Întreaga cantitate de bunuri, în valoare de aproximativ 212.500 lei, a fost ridicată de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice - I.P.J. Giurgiu, în continuare efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii