Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:25 04 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mi-am făcut bagajul, am pus lacătul pe hotel“ Hotelul afaceristului George Bosânceanu, nimicit de flăcări (galerie foto)

ro

27 Nov, 2015 00:00 2173 Marime text

Un incendiu violent a izbucnit, ieri-dimineaţă, la hotelul Histria din staţiunea Mamaia.
 
Totul a pornit cu o alertă la ora 5.55. La faţa locului s-au deplasat 12 autospeciale, un camion, 57 subofiţeri şi cinci ofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“. În momentul izbucnirii incendiului, în hotel se aflau trei angajaţi, care au ieşit din clădire fără să fie răniţi.
 
Constanţa se afla sub incidenţa codului galben de vijelie, iar flăcările se extindeau repede din cauza vântului. S-a decopertat întregul acoperiş pentru a stinge toate focarele de la care putea reizbucni incendiul.
 
George Bosânceanu, proprietarul hotelului Histria, a declarat că avea hotelul închis întrucât aşteaptă mâine o pronunţare, deoarece are un mandat de zece ani.
„De la eoliana de acolo a făcut un scurt“, a spus Bosânceanu.
 
El spune că vântul le-a dat bătăi de cap pompierilor, deşi aceştia au venit foarte repede la intervenţie.
„Nu cred că e vreo mână criminală. După ce că am zece ani de condamnare, să-mi mai dea şi… Nu cred… Sunt vreo 600 mp de acoperiş afectaţi. Nu am nici asigurare. Eu cu pagubele sunt învăţat. Eu mâine s-ar putea să nu mai fiu…“, a adăugat omul de afaceri.
 
Una dintre maşinile pompierilor a alunecat într-un şanţ şi s-a lăsat pe o parte din cauza greutăţii.
 
Clădirea a fost serios avariată. La ora 11.10, focul a fost lichidat. Au ars 1.250 mp din acoperiş, grinzi de lemn, lambriuri din material plastic, patru ferestre termopan, patru uşi PVC şi 200 de saltele din lână. Potrivit reprezentanţilor ISU „Dobrogea“, cauza probabilă ar fi un scurtcircuit electric produs la un conductor electric defect.

George Bosânceanu a fost implicat în mai multe dosare penale 

În vara acestui an, omul de afaceri George Bosânceanu a fost bănuit că şi-a racordat ilegal la reţeaua electrică hotelul pe care îl deţine în staţiunea Mamaia. De aceea, reprezentanţii ENEL au efectuat un control la unitatea hotelieră şi au descoperit că bănuielile lor erau întemeiate. Inginerii de la ENEL ar fi găsit un cablu branşat la un tablou electric ce ar aparţine companiei.
 
Verificările amănunţite ar fi scos la iveală însă şi un tunel, de circa 50 de metri, prin care se pare că au fost ascunse alte cabluri electrice. Afaceristul neagă toate acuzaţiile şi spune că hotelul său este alimentat cu un generator. La operaţiunea de verificare au participat şi poliţişti, şi jandarmi.
 
Oamenii legii spun că ar mai fi descoperit un branşament ilegal al hotelului. Imobilul ar fi fost racordat la reţeaua de alimentare a unui alt hotel. Potrivit specialiştilor, branşamentul a fost făcut de un profesionist, deoarece lucrarea a fost executată cu reţeaua electrică sub tensiune.
 
George Bosânceanu s-a plâns că are probleme din 2011 cu cei de la ENEL, care i-ar pune beţe în roate ca să nu se racordeze din nou la reţeaua electrică. Despre branşamentul ilegal, Bosânceanu a susţinut că nu avea habar!
 
Vă mai amintiţi scandalul de acum patru ani în care a fost implicat Bosânceanu? Atunci, hotelul Histria a fost demolat parţial, deoarece se extinsese fără a avea o autorizaţie de construcţie legală. Tot atunci, s-a descoperit că imobilul era racordat ilegal la reţeaua electrică.
 
Omul de afaceri a fost acuzat de furt de curent electric, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi evaziune fiscală, iar procurorii l-au reţinut.
 
Amintim că, într-o altă cauză, Tribunalul din Vrancea l-a condamnat pe Bosânceanu la zece ani de închisoare. Omul de afaceri, trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa, a fost găsit vinovat de constituirea unui grup infracţional organizat, de trafic de minori şi de proxenetism. Pronunţarea definitivă este stabilită pentru astăzi.

Bosânceanu - „Motivul strămutării la Înalta Curte a fost de duşmănie“

Contactat telefonic, George Bosânceanu a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că ieri dorea să închidă hotelul.
 
„Ori l-a dat cineva, ori de la un scurtcircuit de la o eoliană în pod. Hotelul era gol. Nu mai aveam oameni. Erau doar câţiva angajaţi pe care îi mutam astăzi (n.r. ieri ). Astăzi (n.r. ieri) voiam să pun lacătul, pentru că mâine (n.r. astăzi) aştept o pronunţare cu mandatul de zece ani cunoscut în presă. Mâine se dă pronunţare şi astăzi eram pregătit să încui. Nu era suficient un mandat de zece ani, a trebuit să îmi mai ardă şi hotelul“, a explicat Bosânceanu.
 
Întrebat ce aşteptări are pentru ziua pronunţării, Bosânceanu a spus: „Dacă mi-am făcut bagajul, am pus lacătul pe hotel... “.
 
„Dacă mi-a strămutat Înalta Curte dosarul de la Constanţa la Tribunalul Vrancea... am avut un an o judecătoare corectă, cinstită. Aşa arăta în opinia mea. După care mi-a schimbat-o şi a fost o judecătoare care a venit prin transfer de la Tribunalul Constanţa, Popa Mariana. Ea mi-a dat zece ani“, a adăugat afaceristul.
 
„Motivul strămutării la Înalta Curte a fost de duşmănie. Mi-a aprobat strămutarea, care se aprobă una din 500 -1.000. Şi, în final, am fost judecat de o judecătoare de la Tribunalul Constanţa“, a conchis Bosânceanu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii