Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mannix Pădure, condamnat pentru ultraj contra bunelor moravuri

ro

15 May, 2015 00:00 1572 Marime text
Poliţiştii din Neptun au pus în executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Curtea de Apel Bucureşti la data de 8 mai, pe numele lui Mannix Pădure, în vârstă de 42 de ani. Acesta are de executat 1,6 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri.
 
La data de 28 septembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat pe Mannix Pădure pentru complicitate la şantaj în formă continuată, dar şi pentru trei infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Cu toate acestea, judecătorii l-au condamnat pe bărbat la pedeapsa de un an şi şase luni de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, faptă comisă la 6 martie 2010. Pădure este o mai veche cunoştinţă a oamenilor legii, fiind condamnat, începând de la vârsta de 21 de ani, pentru viol, tâlhărie, vătămare corporală, sechestrare de persoane sau conducere sub influenţa alcoolului.
 
Amintim că, în acelaşi dosar, Beinur Nuredin a primit patru achitări şi o condamnare la închisoare cu suspendare, iar fratele acestuia, Erchin Nuredin, a luat trei achitări, dar şi un an de închisoare, tot cu suspendare. De asemenea, Curtea de Apel i-a achitat şi pe Nelu Mihai Balaban, Constantin Ovidiu Pop, Valentin Popa, Emanoil Hanganu, dar şi pe comisarul-şef Cristinel Niţoi, fostul adjunct al Poliţiei Neptun.
 
În februarie 2011, fraţii Beinur şi Erchin Nuredin, comisarul-şef Cristinel Niţoi şi complici ai acestora au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului Curţii Supreme pentru mai multe fapte de şantaj, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi favorizarea infractorului.
 
Beinur Nuredin a fost acuzat de instigare la şantaj, şantaj asupra părţii vătămate C.M.C., şantaj în formă continuată faţă de partea vătămată M.M., ultraj contra bunelor moravuri şi două fapte de tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar Erchin Beinur, pentru şantaj în formă continuată faţă de partea vătămată M.M. şi patru infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.
 
Ofiţerul de poliţie judiciară Cristinel Niţoi a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, favorizarea infractorului şi conflict de interese, Nelu Mihai Balaban - pentru şantaj asupra martorului C.V. şi a părţii vătămate C.M.C., complicitate la şantaj asupra părţii vătămate M.M., ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, Mannix Pădure - pentru complicitate la şantaj asupra părţii vătămate M.M. şi patru infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, Constantin Ovidiu Pop - pentru şantaj asupra martorului C.V., Valentin Popa - pentru mărturie mincinoasă, favorizarea infractorului şi fals în declaraţii, Emanoil Hanganu - pentru instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, instigare la fals intelectual şi instigare la fals în declaraţii şi Petre Cantranjev - pentru deţinere de arme neletale.
 
Procurorii arătau, în rechizitoriul trimis instanţei, că inculpaţii, începând din anul 2000, ar fi perceput taxe de protecţie, valoarea acestora ridicându-se la câteva mii de euro pe an, de la diverşi oameni de afaceri, în schimbul promisiunii că vor putea derula în linişte activităţi comerciale pe litoral.
 
Victimele, semnatare ale unor plângeri penale depuse la poliţie, ar fi fost descurajate în demersurile lor de soluţiile de netrimitere în judecată dispuse de sau prin intermediul acţiunilor întreprinse de ofiţerul de poliţie judiciară Cristinel Niţoi, au mai notat anchetatorii în rechizitoriu.
 
Cristinel Niţoi, au mai arătat anchetatorii, urmărea favorizarea membrilor familiei Beinur Nuredin, folosindu-se de autoritatea pe care o avea asupra celorlalţi poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Neptun, mai ales în perioadele în care a fost împuternicit la conducerea acesteia.
 
Totodată, din probele anchetatorilor a mai reieşit că, pentru a-şi pune în aplicare planurile, inculpaţii ar fi recurs, de cele mai multe ori, la ameninţări cu moartea la adresa persoanelor vătămate şi a membrilor familiilor acestora, precum şi a martorilor, atât în mod direct, cât şi prin mesaje telefonice sau distrugeri de bunuri cu scopul intimidării.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii