Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mama Larei Şaban a plecat iar în Turcia

ro

21 Aug, 2012 01:51 4354 Marime text
Lara_Saban_-_Lara_Saban.jpgElvie Ghilbidan a plecat împreună cu cele două surori ale Larei în Turcia. Ele locuiesc într-un apartament închiriat, situat în apropiere de locuinţa nepoatei lor, Alia

În urmă cu o săptămână, cele trei au părăsit locuinţa din Constanţa. Au tras obloanele la geamuri, au pus lacătul la poartă şi au plecat în Turcia. Rudele lor spun că ale locuiesc cu chirie într-un apartament situat în apropiere de casa unde locuieşte nepoata lor, Alia, fiica Larei Şaban, frumoasa turcoaică ucisă de fratele şi de prietenul lor din copilărie. Este ciudată dragostea lor faţă de micuţă, atâta timp cât atunci când se afla în România de Alia se ocupa doar bona, nu şi bunica sau mătuşile.

Citată la Bucureşti

Mama Larei Şaban va trebui să mai facă drumuri dese în România. Elvie Ghilbidan este judecată pentru răpire internaţională de copii. Cu puţin timp înainte de a o lua din Constanţa pe fiica Larei, Eray Ekrem Arda, tatăl copilei de trei ani, a formulat o plângere împotriva bunicii fetei, pentru sechestrare. Primul termen de judecată a dosarului a fost stabilit pentru data de 10 septembrie.

Pentru fetiţă s-a dat o luptă crâncenă în instanţă. Ambele părţi (tatăl şi bunica) s-au dat în judecată reciproc pentru încredinţarea fetiţei de 3 ani. În cele din urmă, micuţa a fost încredinţată tatălui său de către procuror.

lara_saban_-_inmormantare_Lara_Saban.jpg

Întârzie proba incriminatorie

În ceea ce-i priveşte pe principalii suspecţi de moartea Larei Şaban, respectiv Gilberto Ghiunal Şaban şi complicele George Davidescu, procurorul de caz Andrei Bodean a spus că va cere prelungirea mandatelor de arestare pentru că nu a venit rezultatul testelor ADN de la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici din capitală.

„Împotriva lor am probe zdrobitoare!", a declarat încă de la început procurorul. Mai mult decât atât, cei doi suspecţi au picat şi testul poligraf, probă pe care au dat-o la Bucureşti, aşa cum ei au solicitat. Iniţial, ei au refuzat această probă. Deşi au răspuns negativ la întrebarea dacă au omorât-o pe Lara Şaban, principalele semne vitale i-au dat de gol.
Cei doi complici nu şi-au recunoscut niciodată fapta, însă pe parcursul audierilor s-au încurcat în declaraţii.

Povestea unei tragice dispariţii

lara_saban_-_mormant_Lara_Saban.jpg

Ultima oară, Lara a venit acasă la începutul lunii mai. A călătorit cu un avion pus la dispoziţie de iubitul ei, un politician turc. Ea îşi luase şi fetiţa şi era însoţită de o prietenă care juca şi rolul de bonă. La Constanţa, Lara avea un apartament ultracentral şi intenţiona să cumpere încă unul în cartierul Tomis Nord, pe care iniţial a spus că-l achiziţionează pentru mama sa.
Lara Şaban a fost văzută ultima dată în ziua de 3 mai. Şi-a lăsat acasă copilul cu prietena sa, pentru că trebuia să se vadă cu mama şi cu fratele ei. Întâlnirea era stabilită la terasa Zodiac de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu din Constanţa.
Familia ei avea să declare că Lara n-a mai ajuns la întâlnire. Prietena a fost cea care a anunţat dispariţia la poliţie.
Trupul femeii tinere a fost găsit de anchetatori într-o lizieră dintre Năvodari şi Lumina, înfăşurat în mai multe folii de plastic. Lara a fost omorâtă cu mai multe lovituri de ciocan într-un apartament din centrul Constanţei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii