Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:27 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrătorii vamali au confiscat jucării

ro

16 Jun, 2012 01:05 882 Marime text
În data de 15 iunie 2012, lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au descoperit maşini pentru copii inscripţionate BMW şi Jaguar, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 83.000 de euro, ca urmare a controlului amănunţit efectuat asupra unui container sosit din China pentru o societate comercială din municipiul Bucureşti.

Ieri, lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud, acţionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra unui container sosit din China, având ca destinaţie o societate comercială cu

sediul în municipiul Bucureşti. Ca urmare a acestui control, inspectorii vamali au descoperit maşini cu acumulator pentru copii inscripţionate BMW şi Jaguar, susceptibile a fi contrafăcute. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 83.000 de euro. Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005, privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, bunurile au fost reţinute de către autoritatea vamală în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Ti-a placut articolul?

Comentarii