Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucian Blaj, primarul suspendat al comunei Seimeni, rămâne în arest la domiciliu

ro

03 Feb, 2016 00:00 2159 Marime text


Magistraţii Tribunalului Constanţa au respins, ieri, ca nefondate, contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia şi de Lucian Blaj împotriva deciziei Judecătoriei Medgidia, care a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de primarul suspendat al comunei Seimeni.
 
Decizia este definitivă.
 
Blaj este acuzat de comiterea mai multor infracţiuni de abuz în serviciu, instigare la fals material şi intelectual. De asemenea, în cauză mai sunt cercetate în stare de libertate alte patru persoane, pentru comiterea mai multor infracţiuni de fals.


 

La finele anului trecut, mai mulţi poliţişti din cadrul Poliţiei Constanţa au efectuat, sub coordonarea unui procuror, o percheziţie la Primăria Seimeni. La scurt timp, Lucian Blaj ne-a declarat că „totul a plecat de la o sesizare“. „Au făcut o percheziţie și au plecat. Nu a fost luat niciun document. Au controlat câteva hotărâri de consiliu. Vom vedea mai târziu ce va fi“, a spus Blaj, în decembrie 2015.

Reamintim că prefectul Ion Constantin a emis, în data de 1 februarie, ordinul prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului primarului comunei Seimeni, Lucian Blaj. Acesta a avut în vedere decizia nr. 3/28.01.2016 a Judecătoriei Medgidia - Secţia Penală, prin care s-a dispus arestul la domiciliu pentru o durată de 30 de zile a gospodarului-şef. Conform Legii Administraţiei locale, mandatul unui primar se suspendă pe durata arestului.
 
Citeşte şi 

Lucian Blaj, suspendat de prefectul Constanţei - Marian Iordache preia atribuţiile de primar al comunei Seimeni (documente)
Seimeni ar putea rămâne fără primar. Lucian Blaj, încătuşat şi dus la arestare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii