Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:05 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Lovitură“ pentru procurorii din Constanţa în dosarul fostului campion mondial Ursoi

ro

07 Sep, 2016 00:00 2326 Marime text
Cornelia Dumitra, magistrat în cadrul Tribunalului Constanţa, a respins, ieri, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa în dosarul lui Marius Iulian Ursoi, fost campion mondial la kickboxing. Astfel, acesta rămâne sub control judiciar, aşa cum a dispus Judecătoria Constanţa. Decizia este definitivă.
 
Amintim că, vineri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de Marius Iulian Ursoi, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, hărţuire, influenţarea declaraţiilor, încălcarea măsurii privind interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod cu victima, stabilită printr-un ordin de protecţie.

I-ar fi trimis o coroană funerară fostei iubite

Potrivit procurorilor, Marius Iulian Ursoi ar fi bătut-o pe fosta lui iubită cu pumnii şi cu picioarele. Timp de aproximativ o lună, el ar fi ameninţat-o pe ea şi pe familia acesteia cu moartea.
 
„La datele de 7.08.2016, respectiv 21.08.2016, inculpatul a agresat-o pe persoana vătămată J.A.V, lovind-o cu pumnii şi picioarele pe corp. În perioada 7.08.2016 - 26.08.2016, inculpatul, în mod repetat, a ameninţat-o pe persoana vătămată J.A.V, în mod direct, cât şi prin intermediari, respectiv membrii familiei acesteia, cu acte de violenţă şi cu suprimarea vieţii“, arată procurorii.
 
Totodată, procurorii arată că Marius Iulian Ursoi s-ar fi deplasat acasă la fosta lui iubită şi i-ar fi adus o coroană funerară cu înscrisul „Lacrimi, durere, Alina“.
 
„În aceeaşi perioadă, inculpatul s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate, a împiedicat-o să se deplaseze cu autoturismul personal, i-a adus o coroană funerară cu înscrisuri explicite («Lacrimi, Durere, Alina»). Prin telefon, inculpatul i-a adus persoanei vătămate ameninţări cu acte de violenţă şi suprimarea vieţii, cu scopul de a o determina să revină la relaţia anterioară cu inculpatul.
 
În mod repetat, inculpatul i-a cerut persoanei vătămate să revină asupra declaraţiilor date cu ocazia depunerii plângerii penale de către aceasta la poliţie împotriva inculpatului“, mai spun procurorii.
 
Ursoi ar fi avut deja măsură de protecţie dispusă de Judecătoria Constanţa, prin care era obligat să păstreze o distanţă de 50 de metri de victimă, ceea ce nu ar fi făcut.
 
„În datele de 26.08.2016 şi 1.09.2016, inculpatul a încălcat cu rea-credinţă măsura de protecţie dispusă de Judecătoria Constanţa prin sentinţă civilă, prin aceea că a contactat-o telefonic, aducându-i ameninţări cu acte de violenţă şi suprimarea vieţii, deşi era obligat să păstreze o distanţă de 50 de metri faţă de persoana vătămată, precum şi să nu o contacteze telefonic, electronic, prin corespondenţă sau în orice alt mod“, conform procurorilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii