Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:06 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Mobilizare de forțe în Dana de Pasageri Port Constanța. Sunt aduși marinarii de pe nava scufundată în Marea Neagră (foto+video)

ro

12 Mar, 2021 06:29 6590 Marime text
 
În această dimineață cei 10 marinari salvați de pe Volgo Balt 179, nava scufundată, ieri, la 70 de mile marine travers de Constanța au fost aduși în Dana de Pasageri a Portului Constanța.
 
Pentru transportul în bune condiții a restului de echipaj în Dana de Pasageri au fost aduse ambulanțe SMURD pentru victime multiple, autospeiale CRBN, salvări de la SAJ Constanța.
 
Cei 10 navigatori ucraineni sunt aduși de nava Falkon a GSP Constanța

Prefectul Silviu Coșa spune că sunt prezente toate autoritățile care au competențe în domeniul respectiv, atât pentru preluarea celor nouă supravietuitori, cât și cei de la Medicină Legală care trebuie să preia persoana decedată.

Sunt asigurate cazarea și transportul de către armator, urmează să facă triajul epidemiologic precum și verificarea stării de sănătate, iar nava își va relua activitatea normală după debarcarea persoanelor în cauză.

Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei în România, Pavel Rohovei, este prezent în aceasă dimineață în Portul Constanța.

De la prima oră a acestei tragedii, am fost în contact cu ANR. A fost o operațiune foarte dificilă, dar partea română a făcut față. Aș vrea să aduc multțumuri tutoror colaboratorilor de la ANR, părții române în general, Poliției Române pentru toată asistența și ajutorul acordat părții ucrainene.

Mulțumiti statului român pentru ajutorul acordat. În ceea ce privește soarta marinarilor aici, se vor afla nu mai mult de două zile. Avem o echipă de la consulatul Ucrainei de la București, care deja lucrează, în cooperare cu Poliția de Frontieră, cu organele de drept ale României, pentru  a reliza toate formalitățile ca să îi întorcem cetățenii ucrainieni, acasă la famiile lor. Am luat legătura cu toate rudele acestor marinari. Ei au toate informațiile despre rudele lor. , a transmis Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei în România, Pavel Rohovei.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Reamintim că, ieri, a avut loc un accident naval, în Marea Neagră, eveniment în care a fost implicată nava Volgo Balt 179.

Cargoul s-a scufundat la aproximativ 70 de mile de Constanța în drumul său  din portul Rostov-on-Don, de unde please, pe 6 martie 2021, și urma să ajungă la miezul nopții în Portul Constanța.

Nava Volgo Balt 179 este un cargo construit în anul 1973, având vârsta de 48 de ani și navigă sub pavilion Insulele Comore.

Din totalul de 13 membri ai echipajului  au fost salvați zece.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii