Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE. Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei în România, despre nava scufundată în Marea Neagră „Am luat legătura cu toate rudele acestor marinari“

ro

12 Mar, 2021 08:49 2537 Marime text
  • Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei în România, Pavel Rohovei a oferit mulțumiri statului român pentru implicare și ajutor, și a transmis că a luat legătura cu toate rudele acestor marinari, dar și că ei au toate informațiile despre rudele lor.
În această dimineață, marinarii salvați de pe Volgo Balt 179, nava scufundată, ieri, la 70 de mile marine travers de Constanța au fost aduși în Dana de Pasageri a Portului Constanța.
 
Prefectul Silviu Coșa spune că sunt prezente toate autoritățile care au competențe în domeniul respectiv, atât pentru preluarea celor nouă supravietuitori, cât și cei de la Medicină Legală care trebuie să preia persoana decedată.

Sunt asigurate cazarea și transportul de către armator, urmează să facă triajul epidemiologic precum și verificarea stării de sănătate, iar nava își va relua activitatea normală după debarcarea persoanelor în cauză.
 
Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei în România, Pavel Rohovei,este prezent în aceasă dimineață în Portul Constanța.

De la prima oră a acestei tragedii, am fost în contact cu ANR. A fost o operațiune foarte dificilă, dar partea română a făcut față. Aș vrea să aduc multțumuri tutoror colaboratorilor de la ANR, părții române în general, Poliției Române pentru toată asistența și ajutorul acordat părții ucrainene.

Mulțumiti statului român pentru ajutorul acordat. În ceea ce privește soarta marinarilor aici, se vor afla nu mai mult de două zile. Avem o echipă de la consulatul Ucrainei de la București, care deja lucrează, în cooperare cu Poliția de Frontieră, cu organele de drept ale României, pentru  a reliza toate formalitățile ca să îi întorcem cetățenii ucrainieni, acasă la famiile lor. Am luat legătura cu toate rudele acestor marinari. Ei au toate informațiile despre rudele lor. , a transmis Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România, Pavel Rohovei.

Comandanul ISU Dobrogea Constanța Mihail Cristian Amarandei a precizat că a alocat resursele necesare pentru a asigura triajul celor nouă membri ai echipajului, care au supraviețuit și au fost transportați în Portul Constanța. 

La rândul său, dr. Laurențiu Bădescu, managerul general al SAJ Constanța a transmis că marinarii trebuie investigați radiologic și paraclinic la UPU Constanța.


Citește și: LIVE Mobilizare de forțe în Dana de Pasageri Port Constanța. Sunt aduși marinarii de pe nava scufundată în Marea Neagră (foto+video)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii