Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:43 27 09 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE ÎPS Teodosie, mesaj pentru toți credincioșii în apropierea praznicului Nașterii Domnului și celui pentru Anul Nou

ro

21 Dec, 2021 11:16 1724 Marime text

Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, susține marți, 21 decembrie, o conferință de presă în sediul Arhiepiscopiei Tomisului.
 
 
Subiectul conferinței de presă este mesajul ierarhului pentru praznicul Nașterii Domnului și cel pentru Anul Nou.
În deschiderea conferinţei de presă, ÎPS Teodosie a transmis mesajul de Crăciun.


"Iată, ne apropiem de o mare sărbătoare, Sărbătoarea Naşterii Domnului, care necesită o pregătire intensă, credincioșii ţin 40 de zile de post". 

 
 
 
 

 Orice sărbătoare creștină reprezintă de fapt o reînnoire, o retrăire a momentului sfânt în sine.


 Aceasta lumină nematerială a Nașterii Domnului a fost văzută şi de păstori. Aceştia s-au minunat de acea lumină mare ce cobora din Cer, lumina cobora direct din Cer pentru a se arăta că S-a născut Cel ce este Fiul Domnului. 


Betleem înseamnă casa pâinii şi, iată, aici Se naşte Fiul Domnului, care este pâine cerească pentru mântuire. 


Îngerii au cântat primul colind, la Naşterea Domnului. De aceea colindă şi copii, şi adulţi. Copiii simbolizează îngerii, iar adulţii simbolizează păstorii care au colindat. 


Iubiţi credincioşi vă doresc tuturor de aici, de la malul mării, unde au călcat acum 2000 de ani şi Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Filip, să ne bucurăm cu toţii, este sărbătoarea familiei! Fiecare familie creştină să prăznuiască,  în bucurie, cu pace, cu linişte. Urmează mesajul de Anul Nou, rostit de ÎPS Teodosie.
 

 Azi, de Anul Nou civil este a opta zi de la Naşterea Lui Iisus şi Pruncul Sfânt Îşi primeşte astăzi numele sfânt, care înseamnă Mântuitor. 


Anul nou dorim să ne aducă noi bucurii, noi fapte care să ne aducă  noi împliniri sufleteşti! Nu putem să avem dragoste de Dumnezeu fără să avem dragoste și de semeni. Trebuie să iubim pe toţi cei din jurul nostru.  


ÎPS Teodosie a dorit să transmită cuvântul sfânt și celor ce se află în Penitenciar. 
 

Am fost în penitenciar, le-am transmis celor de acolo cuvântul sfânt, dar nu se dă voie, sunt restricţii. , a spus ÎPS Teodosie, întrebat fiind dacă a vorbit cu persoanele din penitenciar, cum ar fi fostul primar Radu Mazăre sau fostul președinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Arhiepiscopul Tomisului a vorbit și despre Regulamentul Peninsulei. 

Regulamentul Peninsulei i-a afectat pe credincioşi, am vrut să mijlocesc pentru aceştia la Primărie, dar nu m-au primit că nu sunt vaccinat. Nu am ştiut că nu mă primesc, m-am dus netestat.
Legat de biserica Izvorul Tămăduirii, din zona Macul Roşu, ÎPS Teodosie a afirmat că aceasta va fi relocată şi că nu crede că cineva are curajul să dărâme o biserică.


Preoţii se vor închide în biserică dacă se va decide dărâmarea.
Spre final, acesta a precizat legat de Regulamentul Peninsulei că "vom ajunge până la CEDO pentru a opri acest abuz". 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii