Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța Oficial de la procurori despre individul care a sustras un pistol încărcat de la un polițist în Spitalul din Băneasa

ro

22 Feb, 2024 09:25 756 Marime text
A fost scandal zilele trecute în incinta Spitalului din Băneasa, județul Constanța. Un individ recalcitrant a sustras arma încărcată de la un polițist sosit să aplaneze scandalul. Doar intervenția promptă a oamneilor legii a făcut ca incidentul să nu se soldeze cu o nenorocire. 

Potrivit Compartimentului de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, la data de 20.02.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au formulat propunere privind luarea măsurii arestului preventiv, față de inculpatul S.G. în vârstă de 43 ani din com. Băneasa, jud. Constanța, aflat în stare de reținere, pentru comiterea infracțiunii de Nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în forma sustragerii armelor sau munițiilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 342 alin. 3 din Codul penal.

„Acesta are calitatea de inculpat și pentru săvârșirea infracțiunii de Tulburarea ordinii și liniștii publice, faptă prevăzută și pedepsită de art. 371 alin. 1 din Codul penal, faptele fiind reţinute în concurs.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că, la data de 18.02.2024, orele 22.50, inculpatul S.G., aflându-se în incinta Spitalului Băneasa din jud. Constanța, Unitatea Primiri Urgențe, la momentul intervenției organelor de poliție, a sustras, prin smulgere, arma din dotarea agentului de poliție P.Ș., pe care acesta o purta în toc, încărcată și asigurată, orientând-o în direcția în sus, aceasta fiind recuperată în scurt timp de agentul de poliție, situație care a produs o stare de panică și de pericol pentru persoanele prezente, fiind interpretată drept un gest de amenințare.

Reţinem că intervenţia iniţială a organelor de poliţie a vizat comportamentul necorespunzător al inculpatului şi al persoanelor împreună cu care acesta venise, care pereturbau buna desfăşurare a activităţii personalului medical.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activități ce nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție“ - au mai precizat Compartimentului de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Citește și: 

Știri ConstanțaIntervenție în incinta unei unități medicale din Băneasa. Un bărbat ar fi smuls armamentul din dotarea unui polițist!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii