Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:31 30 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii constănţeni au donat azi sânge!

ro

10 Sep, 2020 15:33 587 Marime text
  • Unul din şase jandarmi a donat sânge pentru persoanele aflate în suferinţă, astfel încât, la nivelul instituţiei, s-a creat o tradiţie în ceea ce priveşte acest demers.

Jandarmii constănţeni în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa organizează periodic acţiuni al căror obiectiv este refacerea rezervelor de sânge, atât de necesar salvării de vieţi omeneşti, având în vedere că în ultima perioadă de timp numărul donatorilor a scăzut.
 
 În baza parteneriatului dintre Jandarmeria Constanţa şi Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, 50 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Constanța au dedicat o zi din viaţa lor pentru a  dona sânge, începând de astăzi și până marți 15 septembrie, la sediul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, în scopul completării rezervelor sau pentru ajutorarea victimelor unor accidente (colegul nostru de la Poliția Transporturi care se află în stare foarte gravă la Spitalul Județean Constanța, secția ATI).
 
 Şi în anii precedenţi, jandarmii constănțeni au fost implicaţi în acţiuni de donare de sânge, astfel încât, la nivelul instituţiei, s-a creat o tradiţie în ceea ce priveşte acest demers.
 
 În medie, din anul 2008, unul din şase jandarmi a donat sânge pentru persoanele aflate în suferinţă, astfel încât, la nivelul instituţiei, s-a creat o tradiţie în ceea ce priveşte acest demers.
 
„Lansăm un îndemn pentru toţi membrii comunităţii, să se alăture prin voluntariat acestor acţiuni umanitare, în scopul acordării unui real ajutor persoanelor aflate în dificultate. Prin astfel de acţiuni, dorim să sprijinim recrutarea de noi donatori din rândurile constănţenilor şi fidelizarea celor care au mai donat. Este, în fond, un gest firesc, de normalitate“, au mai precizat oficialii Jandarmeriei Constanța.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii