Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ioachim Mares, episcopul Husilor, a incetat din viata

ro

25 Apr, 2009 00:24 1725 Marime text
"Părintele Ioachim a trecut la cele veşnice în Săptămâna Luminată, de după Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, când porţile Raiului sunt deschise. Dumnezeu să-l odihnească", a declarat, episcopul vicar al Episcopiei Huşilor, Corneliu Bârlădeanul.

Părintele Ioachim Mareş s-a aflat în fruntea Episcopiei Huşilor din anul 1996, fiind cel de-al 50-lea episcop din istoria episcopiei. El urmează să fie înmormântat în localitatea natală Măgireşti, judeţul Bacău, acolo unde sunt mormintele părinţilor săi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vasluianul 24 Apr, 2009 23:28 ANUNT IMPORTANT! PENTRU TOTI CREDINCIOSII DIN INTREAGA TARA: ANUNTAM CA IN CURSUL ZILEI DE MAINE, MITROPOLIA MOLDOVEI SI BUCOVINEI VA DA UN COMUNICAT DE PRESA CU PRIVIRE LA LOCUL SI DATA INMORMANTARII. Din informatiile pe care le avem de la Episcopie, aici in Vaslui, se cunoaste in acest moment ca ceremoniile vor avea loc: LUNI in HUSI, la catedrala MARTI in BACAU, la catedrala Inaltarea Domnului, pe care Prea-Sfantul Ioachim a ctitorit-o in 1991. Acolo va fi inmormantat Sfintia sa, printre Sfinti. Asadar informatiile de pana acum au fost eronate, locul inmormantarii nu va fi la Magiresti, ci in BACAU, iar ziua este MARTI. Prea-Sfantul Ioachim trece prin portile Raiului, noi sa trecem la el pentru a-i aduce un omagiu si a primi un ultim strop de har de la acest mare Sfant de pe acest pamant.
  • Ioana A 24 Apr, 2009 22:45 Un sfant printre sfinti Cei care l-au cunoscut pe acest Sfant sa depuna marturie despre viata sa lipsita de pacat! Cei care l-au cunoscut sa depuna marturie despre suferintele care l-au incercat, neincetat! Cei care nu l-au cunoscut si l-au hulit sa se caiasca, caci Dumnezeu le vede pe toate si nimic nu va ramane fara rasplata! Cei care il plang sa se bucure, caci acum este printre Sfinti! Cei care il lauda, sa strige mai tare ca in aceasta zi de sarbatoare mare Sfantul Ioachim Vasluianul a trecut portile deschise ale Raiului! Prea-Sfintitul Ioachim, printre cei drepti. Pacatosi si suferinzi suntem noi, zi de zi printre cei strambi. Miile de credinciosi de la Husi, Bacau, si din intreaga tara vor veni sa-si aduca omagiile lor, primind la ei ultimul strop de har de la Sfantul Ioachim Vasluianul.