Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incredibila poveste a celui care ar fi realizat pozele incendiare Cine îi va lua locul comisarului-şef Emanoil Moraru?!

ro

13 Nov, 2012 03:07 4666 Marime text
Moraru_Emil_Moraru.jpgAproape de începutul lunii septembrie, comisarul-şef Emanoil Moraru şi-a exprimat intenţia de a ieşi la pensie, însă cererea a fost respinsă de comisarul-şef Valentin Burlacu, inspectorul-şef al Poliţiei Constanţa

La scurt timp după publicarea pozelor cu şeful Serviciului de Intervenţii Rapide Constanţa, comisar-şef de poliţie ing. Emanoil Moraru, dezbrăcat, cu o perucă pe cap şi cu o armă în mână, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a făcut o scurtă declaraţie referitoare la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa. „Se pare că lucrurile sunt mai complicate şi, dacă este cazul, voi dispune măsurile de rigoare", a spus Duşa, făcând referire, cel mai probabil, la un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Emanoil Moraru este programat să iasă la pensie la data de 1 decembrie, însă acest lucru se poate realiza şi mai devreme, respectiv 15 noiembrie, dacă şeful MAI doreşte acest lucru.

Invitat la emisiunea „Ultima oră", moderată la România Tv, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a spus că aşteaptă rezultatele unei anchete dispuse în legătură cu cele petrecute în sala de pregătire a luptătorilor de la Intervenţii Rapide Constanţa, unde comisarul-şef Emanoil Moraru a fost fotografiat în urmă cu doi ani, gol, cu o armă în mână. „Am discutat cu şefii domnului Moraru, cu şefii domnului comisar-şef, am discutat şi cu şeful Poliţiei Române. Voi primi mâine dimineaţă o notă cu ceea ce s-a întâmplat acolo. Sigur că lucrurile se pare că sunt mai complicate şi, dacă este cazul, voi dispune măsurile de rigoare. Însă vreau să fac precizarea că domnul comisar-şef Moraru şi-a cerut de acum trei luni pensionarea. Au fost făcute formalităţile către Inspectoratul General al Poliţiei Române şi mâine (n.r. ieri) voi semna ordinul de pensionare. A ajuns la limita de vârstă, îndeplineşte condiţiile. Eu, personal nu sunt de acord ca asemenea imagini să apară public", a mai spus Mircea Duşa, la România tv. „Se pare că lucrurile sunt mai complicate şi, dacă este cazul, voi dispune măsurile de rigoare", a mai adăugat Duşa, făcând referire, cel mai probabil, la un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Burlacu nu a vrut ca Moraru să iasă din sistem


Aproape de începutul lunii septembrie, comisarul-şef de poliţie ing. Emanoil Moraru şi-a exprimat intenţia de a ieşi la pensie, însă cererea sa a fost respinsă de comisarul-şef Valentin Burlacu, inspectorul-şef al Poliţiei Constanţa. Contactat telefonic, comisarul-şef Moraru ne-a precizat, la vremea respectivă, că a depus cererea mai sus precizată din cauza unui subaltern. Mai mult decât atât, Emanoil Moraru s-a arătat nemulţumit şi de faptul că o comisie care l-a cercetat pe subalternul în cauză a decis să-l pedepsească aplicându-i doar o amânare în grad. Moraru a luat decizia de a solicita ieşirea din sistem la puţin timp după ce, la Cupa Structurilor Speciale de Intervenţie din Poliţia Română, luptătorii Serviciului de Intervenţie Rapidă Constanţa s-au clasat printre primii la nivel naţional. După cum arătam şi mai sus, Emanoil Moraru este programat să iasă la pensie la data de 1 decembrie, însă acest lucru se poate realiza şi mai devreme, respectiv 15 noiembrie, dacă şeful MAI doreşte acest lucru. Odată ce funcţia de şef al Serviciului de Intervenţie Rapidă Constanţa va deveni vacantă, comanda IPJ Constanţa va desemna o persoană din interior pentru a conduce serviciul până la organizarea şi ocuparea funcţiei deţinute de comisarul-şef Moraru.

Cine a fost fotograful

Ieri, oficialii Poliţiei au anunţat că au identificat omul care a făcut pozele. „Ca urmare a verificărilor declanşate de conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, după apariţia în mass-media a unor fotografii în care apar mai mulţi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, a fost identificat cel care le-a efectuat ca fiind un agent de poliţie din cadrul serviciului. Precizăm că, începând cu data de 12 noiembrie a.c., acestuia i-au încetat raporturile de serviciu cu unitatea, întrucât pe numele agentului de poliţie a fost emisă o hotărâre judecătorească, rămasă definitivă, într-un dosar penal constituit în anul 2011, referitor la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. De asemenea, faţă de un alt agent de poliţie despre care există indicii că este implicat în caz a fost declanşată cercetarea disciplinară, urmând ca la finalizare să se dispună măsuri conform prevederilor legale", conform IPJ. Potrivit unor surse, cel în cauză ar fi Ion Cristian Neculae, luptător special, condamnat de Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti la şase luni de închisoare cu suspendare după ce ar fi tras cu pistolul într-un televizor. Ulterior, Curtea de Apel Bucureşti a decis să-l pedepsească pe Neculae la patru luni de închisoare cu suspendare. Potrivit aceloraşi surse, Neculae a fost coleg de apartament cu un om al legii din Ploieşti care s-a sinucis după incidentul cu televizorul.

„Sa nu mă uiţi!"

La data de 21 decembrie 2011, Judecătoria Sectorului 6 l-a condamnat pe Neculae la pedeapsa de 6 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de armă letală fără drept. „(...) Confiscă de la inculpat un pistol glonţ Glock 17, calibrul 9x19, seria MLF-855, un încărcător rezervă pentru pistol Glock 17, 32 de cartuşe glonţ calibrul 9x19, 7 tuburi cartuşe calibrul 9x19, 5 fragmente cartuşe, 2 gloanţe calibrul 9x19, 2 urme din materie de culoare gri recoltate pe peliculă adezivă, o eprubetă din plastic ce conţine un beţişor cu un tampon de vată pe care s-a recoltat de pe canalul ţevii pistolului urme de materie de culoare neagră specifice tragerii. (...) confiscă de la inculpat 18 cartuşe vânătoare calibrul 12. (...) În temeiul art.169 C.p.p. restituie inculpatului permis port armă pe numele Neculae Cristian Ion una foaie de hârtie albastră post-it ce prezintă scris olograf «sa nu mă uiţi!», una sticlă din plastic (pet) de 2 litri de culoare verde, bunuri aflate în custodie. Obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 1200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare", conform portalului de judecată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii