Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu la Ferma Dacilor! Șeful Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Prahova, schimbat din funcție

ro

27 Dec, 2023 19:59 998 Marime text
Foto: Facebook/DSUÎn urma tragicului eveniment produs în data de 26 decembrie 2023, în localitatea Tohani, județul Prahova, Departamentul pentru Situații de Urgență anunță că șeful Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Prahova a fost schimbat din funcție.

Potrivit DSU, astăzi, 27 decembrie 2023, la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în prezența inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Prahova (ISU PH) și a șefului Inspecției de Prevenire a ISU PH a fost efectuată o analiză cu privire la activitatea de control pe care inspectorii de prevenire au desfășurat-o în anul 2019 la obiectivul la care a avut loc tragicul eveniment din data de 26.12.2023.

Concluziile analizei i-au fost prezentate secretarului de stat in MAI, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, ocazie cu care au fost dispuse următoarele măsuri:
1. Schimbarea din funcție a șefului Inspecției de Prevenire din cadrul ISU PH;
2. Trimiterea unei echipe de control, condusă de adjunctul pentru prevenire al inspectorului general al IGSU, care să verifice activitatea de prevenire de la nivelul ISU Ph, dar și aspectele care nu au putut fi clarificate în cadrul analizei de la nivelul DSU;
3. Sesizarea organelor de cercetare penală cu privire la unele aspecte rezultate din parcurgerea documentelor prezentate și din discuțiile avute la nivelul IGSU și care pot fi circumscrise sferei penale.

citește și: 

Cine sunt victimele incendiului devastator de la Ferma Dacilor! A opta persoană dispărută, de negăsit
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii