Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:01 30 03 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu devastator pe plajă, în Mamaia Nord Un om a murit carbonizat şi mai multe barăci pescăreşti au ars ca torţele (galerie foto)

ro

18 Jul, 2014 00:00 2187 Marime text
Un bărbat în vârstă de 56 de ani a murit, ieri, carbonizat în urma unui incendiu care a cuprins mai multe barăci pescăreşti situate lângă o cherhana de pe plaja din Mamaia Nord. Când au sosit la locul incendiului, pompierii au găsit flăcări uriaşe şi au reuşit să le stingă relativ repede, pentru că barăcile erau din lemn şi stuf. După lichidarea incendiului, au găsit într-una din clădirile improvizate cadavrul unui bărbat. Un alt bărbat a fost rănit, suferind arsuri în momentul în care ar fi încercat să intre înăuntru, pentru a salva victima.

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ spun că barăcile au ars pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi. Turiştii aflaţi pe plaja situată vizavi de Hanul Piraţilor au fost evacuaţi, pentru evitarea altor tragedii. Ancheta pentru stabilirea exactă a cauzelor izbucnirii incendiului a fost preluată de poliţişti şi criminalişti.

Informaţii primite pe surse spun că persoana decedată ar fi fost un om fără adăpost, care îşi trăia zilele prin zonă şi se „aciuase“ în acele barăci împreună cu alţi doi tovarăşi. De altfel, martorii spun că unul dintre ei ar fi fugit când a izbucnit focul, iar celălalt era de negăsit, aseară, la ora transmiterii acestor informaţii.

Se pare că focul ar fi pornit de la un aragaz improvizat. De altfel, pompierii au evitat în ultima clipă o explozie, scoţând dintr-una din barăci o butelie în timpul stingerii incendiului. Vom reveni cu amănunte pe măsură ce ancheta evoluează.

Ti-a placut articolul?

Comentarii