Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:45 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inca patru tone de cocaina din Brazilia pentru Constanta (video)

ro

07 Feb, 2009 02:12 2151 Marime text
Patru tone de cocaină au fost confiscate, în urmă cu două zile, de către poliţia braziliană. Se pare că drogurile urmau să ajungă în România şi au legătură cu cele 1.200 de kilograme de cocaină descoperite, vinerea trecută, în portul Constanţa Sud - Agigea.



Cele patru tone de cocaină erau ascunse în interiorul unor containere cu lemne, care aveau ca destinaţie România şi se pare că au fost descoperite cu ajutorul autorităţilor judiciare române, având legătură cu ancheta în cadrul căreia au fost găsite cele 1.200 de kilograme de cocaină în Portul Constanţa Sud - Agigea. Containerul a ajuns aici în luna decembrie, venind exact din Brazilia şi, conform documentelor vamale, ar fi trebuit să conţină cherestea de brad. Impresionanta cantitate de droguri descoperită în Brazilia este de aceeaşi puritate ca şi cea capturată în Portul Constanţa (peste 90%) şi trebuia să urmeze aceeaşi cale, prin România, cu destinaţia Europa de Vest. Cele patru tone de cocaină valorează aproximativ 400 de milioane de euro. Până acum, nu s-a stabilit dacă au fost identificaţi cetăţeni români care să aibă legătură cu drogurile găsite în Brazilia.
Captura de droguri
făcută joi, în portul Paranagua, este una dintre cele mai importante din ultimii ani, în Brazilia, şi a fost realizată în urma unei investigaţii comune a poliţiei braziliene şi Interpol. De precizat că poliţia din statul Parana l-a arestat, marţi, pe Charles Robert Dezero, unul dintre cei mai mari traficanţi de droguri din Brazilia, care este suspectat că ar fi distribuit o jumătate de tonă de cocaină în curs de o lună.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii