Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Declarații de ultimă oră. LIVE TEXT Deputatul Mircea Dobre, fost ministru al Turismului, se alătură proiectului politic Pro România a lui Victor Ponta (galerie foto)

ro

23 May, 2018 18:11 3681 Marime text
Fondatorul Pro România, Victor Ponta, susține astăzi o conferință de presă, la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Navigație Constanța.

La eveniment este prezent fostul ministru al Turismului și fost deputat PSD Constanța, Mircea Dobre, proaspăt înscris în partidul Pro România. La conferință este prezent și un parlamentar de București, Gabriela Podașcă.

Victor Ponta: ”Cei doi se vor ocupa de domenii în care au peformat din activitatea parlamentară sau guvernamentală alături de mine. Suntem deja 10 deputați Pro România”.

”Vom face cerere pentru formarea unui grup parlamentar. Nu mă aștept ca președintele Camerei Deputaților să fie fericit. Ne vom certa pe proceduri. Nu suntem împotriva PSD. Cei 1 la sută care conduc PSD nu îmi sunt prieteni și mi-ai înfipt cuțitul pe la spate”, a declarat Victor Ponta.

UPDATE: ”Vrem să facem departamente pe care cei doi le vor conduce. Vor face sigur performanță”, spune Ponta.

”Săptămâna viitoare vom face o primă prezentare a echipei noastre politice”, mai spune Ponta.

”La Camera de Comerț a României s-a lansat în 2011 programul de guvernare al USL. Sunt convins că vom avea succes si la alegerile euro parlamentare și la locale”, afirmă Victor Ponta.

UPDATE 2: Gabriela Podașcă: ”Mă bucur să fac parte din acest proiect alături de oameni pe care îi respect. Am cântărit mult decizia de a pleca din PSD și nu mă mai simt reprezentată de deciziile pe care conducerea PSD le ia. Social-democrația a murit în PDS. Deciziile sunt luate de un singur om în toate domeniile.”

Podașcă este profund nemulțumită de legea salarizării.

”În fiecare lună ne dăm seama că s-a uitat o categorie de bugetari. Le muțumesc colegilor de la PSD sector 3 pentru toată colaborarea. Sperăm să vină alături de noi cât mai mulți colegi.”, spune Podașcă.

Mircea Dobre: ”Acum 19 ani mă înscriam în PSD. În 2001 începeam construcția organizației de tineret a PSD alături de Victor Ponta. După 19 ani începem să cosntruim ProRomânia tot alături de Ponta pentru că un singur om a confiscat PSD. Face legi în interes propriu, împotriva românilor. Poate voi fi considerat trădător dar nu este așa. Plec de la guvernare alături de un om lângă care am construit mereu cât am fost ministru în 2017”.

UPDATE 3: ”A fost foarte bune legile pe care le-am realizat. Acum am aflat că ordonanțele sunt întoarse la comisii pentru că sunt interese la mijloc iar oamenii din turism vor fi afectați. Vă voi ține la curent”, spune Dobre.

Referitor la OMD-uri, nu am nimic cu nimemi de la PSD Constanța. Eu am vorbit mereu în interiorul partidului. Niciodată nu voi vorbi urât de vreun pesedist adevarat pur sânge”, mai spune Mircea Dobre.

UPDATE 4: ”Cazino este greșeala mea că l-am dat la Ministerul Dezvoltării dar mi s-a promis ca va fi rezolvat într-un an. Acum arată foarte rău, am trecut azi și m-am cutremurat”, spune Ponta.

”Dobre va fi responsabil de regiunea Constanța-Tulcea”, potrivit lui Victor Ponta.

Se vor organiza pe schema regionalizării și la nivel național pe strategii.

În toamnă se va organiza un congres ProRomânia.

UPDATE 5: ”Spre deosebire de cei doi prezenți, după 10 mai mi-am descoperit mulți prieteni”, a declarat Ponta referitor la achitarea sa în dosarul Turceni-Rovinari.

”Nu vrem baroni. Ne permitem să fim selectivi pentru că nu vrem să câștigăm 50% la alegeri”, spune Victor Ponta.

Despre primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabi, Ponta spune că deocamdată nu s-a întâlnit cu el.

Practic, nu se confirmă că ar fi membru ProRomânia.

”Mă interesează oameni compatibili, nu neapărat care aduc voturi”, a declarat Victor Ponta. Cu alte cuvinte, se pare că Ponta se mai gândeste în privința lui Vrabie.

”Deocamdată cam prin toată țara am făcut campanie”, a mai declarat Ponta.

UPDATE 6: ”Mă bucur dacă i-am ajutat”, spune Ponta despre Făgădău întrebat fiind dacă ar putea veni în Pro România.

Deocamdată Victor Ponta nu se poate pronunța în ceea ce-l privește pe Decebal Făgădău.

Ponta mai spune că ”sunt mulți pesediști care au fost păcăliți de Dragnea care e mai rău decât a fost Băsescu, dar mai puternic ca adversar decât Băsescu. PSD aduce România în epoca medievală și transformă țara în Teleorman”, a declarat Ponta.

UPDATE 7: Mircea Dobre mai spune că nu are ce să-și reproșeze ca fost ministru al Turismului, că nu a încălcat legea și că nu se teme în cazul în care Dragnea va încerca să se răzbune pentru această plecare din PSD și îl va căuta la cele două mandate de ministru.

UPDATE 8: Ponta a mai spus că a avut discuții și cu senatorul de Constanța Vergil Chițac dar nu s-au concretizat deocamdată.

Pro România își propune un procent de 10% la parlamentare și 15% la locale.

Felix Stroe, președintele PSD Constanța, s-a declarat dezamăgit de plecarea lui Mircea Dobre din PSD după ce partidul l-a susținut pentru două mandate de deputat și două de ministru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii