Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGPR Bărbat din județul Bistrița-Năsăud arestat pentru efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive (FOTO)

ro

13 Nov, 2023 15:04 679 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • Măsura a fost luată după ce bănuitul, recidivist, a fost prins în flagrant delict, în timp ce deținea în autoturism, în scopul comercializării, aproximativ 200 de grame de substanțe psihoactive (2-MMC). 
 
Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuarea fără drept a oricăror operațiuni cu substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive și conducere fără permis, transmite un comunicat din partea Inspectoratului General al Poliției Române.
 
Măsura a fost luată după ce bănuitul, recidivist, a fost prins în flagrant delict, în timp ce deținea în autoturism, în scopul comercializării, aproximativ 200 de grame de substanțe psihoactive (2-MMC). 
 
Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada ianuarie - noiembrie 2023, în mod repetat (10 acte materiale) și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ar fi achiziționat, deținut, comercializat și oferit cu titlu gratuit substanțe psihoactive, unor consumatori, din județul Bistrița-Năsăud.
 
De asemenea, la data de 10 noiembrie 2023, bărbatul ar fi condus autoturismul, pe străzi din municipiul Bistrița, în condițiile în care anterior, îi fusese anulat dreptul de a conduce autovehicule.
 
La data de 11 noiembrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore.
 
Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă a bănuitului, pentru 30 de zile.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud.
 

„Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Poliția Română: Conferință regională privind combaterea traficului de ființe umane și a migrației ilegale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii