Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hayat Boumeddiene, cel mai căutat om din lume (galerie foto+video)

ro

12 Jan, 2015 00:00 2496 Marime text
Hayat Boumeddiene, soţia lui Amedy Coulibaly, este căutată de autorităţile din lume, după ce au apărut informaţii potrivit cărora aceasta a părăsit teritoriul Franţei şi s-ar afla în Turcia sau Siria. Imagini cu Hayat Boumeddiene şi Amedy Coulibaly în timp ce pozau cu diferite arme au fost publicate de presa franceză, preluată de Mediafax.
 
Boumeddiene, în vârstă de 26 de ani, purta întotdeauna văl islamic integral, iar cei soţi erau adesea văzuţi împreună deplasându-se cu un scuter. Hayat Boumeddiene era originară din Villiers-sur-Marne, Franţa, şi mai avea şase fraţi. Mama ei a murit când aceasta avea 8 ani, iar ea şi unii dintre fraţi au fost daţi în îngrijirea statului.
 
Conform Le Parisien, femeia ”s-a căsătorit religios” cu Amedy Coulibaly în 2009. Anul următor, Amedy Coulibaly şi Cherif Kouachi au fost implicaţi în tentativa de eliberare a unui algerian care era închis pentru atentatele de la metrou din 1995.
 
Coulibaly a făcut închisoare, în timp ce pentru Cherif Kouachi nu au existat suficiente probe pentru condamnare.
 
Mai multe fotografii publicate de presa franceză o arată pe Hayat Boumeddiene în timp ce trage cu arbaleta sau purtând un văl islamic integral, care îi acoperă întregul corp, cu excepţia ochilor.
 
În imagini femeia apare şi alături de soţul ei, Amedy Coulibaly.
 
”Se pare că partenera lui Cherif Kouachi a sunat-o de peste 500 de ori pe Hayat Boumeddiene, ceea ce confirmă legătura dintre cupluri”, a declarat procurorul Francois Moulins. Se pare însă că Hayat Boumeddiene nu se afla pe teritoriul Franţei la momentul comiterii atentatelor.
 
Hayat Boumeddiene a trecut prin Turcia, însă nu a fost arestată de către autorităţile de la Ankara "în lipsa unor informaţii din partea Parisului", a declarat o sursă turcă, citată de AFP.
 
"Ea a intrat în Turcia pe 2 ianuarie (...). Noi credem că ea a fost la Urfa (sud-est) o săptămână mai târziu, însă nu avem dovezi. În prezent, suspecta se află probabil în Siria", a declarat sursa citată, menţionând că tânăra avea un bilet de avion pentru cursa Madrid-Istanbul. Potrivit acestei surse, autorităţile turce nu au arestat-o pe Hayat Boumeddiene, deoarece nu au fost informate de către autorităţile franceze privind "caracterul periculos" al acesteia.
 
"Nu a avut loc niciun schimb de informaţii care ne-ar fi permis să împiedicăm (intrarea ei în Turcia)", a adăugat această sursă din domeniul securităţii. "Dacă am fi avut informaţii la timp, am fi putut să o extrădăm", a subliniat ea.
 
Anterior, o sursă din cadrul poliţiei franceze a afirmat că Hayat Boumeddiene, în vârstă de 26 de ani, se afla pe teritoriul Turciei începând din 2 ianuarie.
 
Potrivit ediţiei electronice a cotidianului Le Parisien, cea mai căutată femeie din Franţa s-ar afla în prezent în Siria, după ce ar fi călătorit la 2 ianuarie la bordul unui avion pe ruta Madrid-Istanbul, în compania unui bărbat al cărui frate este cunoscut de serviciile franceze de informaţii.
 
Serviciile de informaţii turce notează că femeia a traversat frontiera turco-siriană joi, 8 ianuarie. Ea avea un bilet retur pe ruta Istanbul-Madrid pentru vineri, 9 ianuarie, dar femeia de 26 de ani nu s-a aflat la bordul acestui avion. Cotidianul Liberation scrie de asemenea că Hayat Boumeddiene s-ar putea afla în Turcia sau în Siria.
 
Presa franceză a scris vineri că femeia a participat alături de soţul său la atacul de la magazinul evreiesc din Paris, unde acesta a ucis patru persoane şi a luat ostatici, înainte de a fi neutralizat de forţele de ordine. Presa a scris că Hayat Boumeddiene ar fi reuşit să fugă în cursul asaltului forţelor de ordine asupra magazinului.
 
Link video:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii