Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Greva foamei la SNIF Constanta (galerie foto)

ro

10 Nov, 2009 01:52 2006 Marime text
snif.jpgNouă angajaţi ai Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Sucursala Dobrogea Litoral Constanţa (SNIF) au intrat, de ieri, în greva foamei deoarece nu şi-au primit salariile încă din luna martie.

Potrivit preşedintelui Sindicatului Solidaritatea 2007 Constanţa, Maria Drăgan, pe lângă hotărârea Inspectoratului Teritorial de Muncă, ce a dispus plata salariilor restante, mai există şi o hotărâre judecătorească, emisă de Tribunalul Constanţa, definitivă şi executorie, care obligă SNIF la plata drepturilor restante. Totuşi, această hotărâre nu a fost pusă în aplicare, la fel cum nici cele patru notificări ale Sindicatului Solidaritatea 2007 Constanţa nu au primit niciun răspuns oficial.

La SNIF Constanţa lucrează 14 angajaţi care au de recuperat salarii restante în valoare de aproximativ 140.000 de lei. Se pare însă că la această sumă se adaugă şi alţi 350.000 de lei, alte drepturi băneşti ce decurg din Contractul Colectiv de Muncă la nivel SNIF, pe anul în curs.

Cele nouă persoane care vor intra în greva foamei au semnat, potrivit Mariei Drăgan, declaraţii pe propria răspundere pentru această acţiune, care se desfăşoară la sediul Sucursalei Constanţa a SNIF, din str. Vârful cu Dor nr. 4.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • radu 10 Nov, 2009 10:22 aceasta imagine reflecta adevarata romanie.o romanie a saraciei a disperari si a sperantelor spulberate de o clasa politica jalnica.oare prefectul de constanta liderii de sindicat din cartel alfa-astia-alti trepadusi ministrul agriculturii nu ar putea rezolva aceasta problema salariala?ar putea sigur.dar ei au nevoie doar de voturile noastre ca ei sa fie alesi si sa huzureasca ei si familiile lor.valabil si pentru liderii din cartel alfa carora ar trebui sa le fie rusine ca niste membrii de-ai lor din cartel alfa fac greva foamei ca au ajuns la disperare iar ei bine mersi la caldurica.