Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:22 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Giurgiu. Bărbat prins în flagrant în timp dădea mită unui polițist

ro

18 Jun, 2020 16:16 1744 Marime text
  • Agentul de poliție a formulat denunț la Direcția Generală Anticorupție.

Ieri, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 54 de ani, după ce a dat unui agent de poliție, cu titlu de mită, prima tranșă, în cuantum de 5.000 de lei, din suma de 10.000 de lei, promisă funcționarului pentru ca acesta să soluționeze favorabil un dosar penal în care era cercetat, alături de o altă persoană, pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier.
În fapt, în cursul lunii septembrie 2019, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, un agent de poliție din cadrul I.P.J. Giurgiu a oprit pentru control o basculantă, aflată în proprietatea inculpatului, condusă pe drumurile publice de către o altă persoană. Din verificările efectuate a rezultat faptul că vehiculul nu este înmatriculat și că persoana aflată la volan nu deținea permis de conducere.
 
De asemenea, în urma testării cu aparatul drager, a rezultat că bărbatul care conducea se afla sub influența alcoolului, iar în urma prelevării probelor biologice s-a constatat că avea, la momentul depistării, o îmbibație alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge.
 
În aceste împrejurări, atât în ziua constatării infracțiunilor, cât și ulterior, deși a fost respins categoric de către polițist, inculpatul i-a promis acestuia o sumă de bani, pentru soluționarea dosarului penal aflat în instrumentarea sa, având ca obiect infracțiunile de “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
 
În consecință, agentul de poliție a formulat denunț la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, care a sesizat de îndată Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, fiind efectuate, în baza delegării procurorului de caz, activități procedurale de verificare a aspectelor semnalate.
 
După constatarea infracțiunii flagrante de “dare de mită”, ieri, 17 iunie a.c., cu privire la inculpat s-a dispus măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi a fost prezentat Tribunalului  Giurgiu, cu propunere de arestare preventivă, urmând să se dispună în consecință.
 
În prezent sunt continuate cercetările în vederea administrării probatoriului și clarificării cauzei sub toate aspectele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii