Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:15 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar penal pentru luare de mită pentru un polițist din București! Declarațiile șocante ale anchetatorilor

ro

04 Aug, 2023 13:52 928 Marime text
Foto cu rol ilustrativ.
  • Conform datelor anchetatorilor, un inculpat, având calitatea de polițist, a fost reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită și acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată.
  • Ulterior, s-a reținut că polițistul din București a primit o mită de 1.000 de euro pentru restituirea permisului de conducere a unui traficat de droguri.
  • Potrivit informațiilor noastre, s-au confiscate din locuința polițistului sumele de 28.224 lei și 2.920 euro.
  • Inculpatul a fost propus spre arestare preventivă la Tribunalul București, mai adaugă DIICOT.
 
Joi, la data de 3 august 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, având calitatea de polițist, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (trei acte materiale).
 
S-a reținut faptul că, în perioada ianuarie-martie 2023, inculpatul din București și-a exercitat în mod nelegal atribuțiile de serviciu, efectuând o serie de acțiuni, printre care și accesarea fără drept și în mod repetat a bazei de date a Poliției Rutiere, în scopul obținerii unor foloase necuvenite, respectiv suma de 1.000 euro primită cu titlu de mită, pentru restituirea permisului de conducere a unui inculpat, traficant de droguri.
 
„În urma percheziției domiciliare efectuate la locuința inculpatului au fost identificate și ridicate sumele de 28.224 lei și 2.920 euro, precum și mai multe documente în legătură activitatea serviciului în care este încadrat.
 
În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile“, anunță DIICOT într-un comunicat de presă.
 
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Direcției Generale Anticorupție.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citește și:

Percheziții la proxeneți internaționali din Iași! Averile inculpaților și metodele extreme folosite în traficul de persoane (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii