Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ghinion. Constănţean prins la doi ani de la comiterea faptei. Dădea lovituri în timp ce era încarcerat. Metoda de lucru era una clasică

ro

19 Jun, 2018 01:40 2814 Marime text
Trei persoane, căutate de poliţiştii nemţeni din anul 2016 pentru că ar fi înşelat o femeie prin metoda “accidentul” cu 6.000 de euro, au fost prinşi după doi ani de cercetări, potrivit Agerpres.
 
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ, Robert Costan, a declarat luni, presei, că este vorba despre un bărbat de 32 ani, din Constanţa, o femeie de 43 ani, din Iaşi şi un bărbat de 50 ani, din Iaşi.
 

"În urma cercetărilor efectuate şi din probele administrate, a rezultat că, la data de 25 august 2016, bărbatul din Constanţa, care era încarcerat în Penitenciarul Tulcea, folosindu-se de un telefon mobil, a sunat partea vătămată din Doljeşti, căreia i s-a prezentat, pe rând, ca fiind fiica acesteia, precum şi un procuror de la Ambasada României din Italia.

Bărbatul a indus în eroare femeia, pe care a informat-o că fiica sa ar fi comis un accident rutier în Italia, iar pentru înţelegerea amiabilă a părţilor este necesară plata unei sume de bani.

Partea vătămată l-a informat pe bărbat că deţine în locuinţă 6.000 euro.

În paralel, bărbatul i-a contactat telefonic pe bărbatul de 50 de ani şi pe femeia de 43 de ani, pe care i-a coordonat la domiciliul persoanei vătămate din Doljeşti.

În jurul orelor 22.30, partea vătămată i-a înmânat bărbatului şi femeii din Iaşi suma de 6.000 euro", a declarat Robert Costan.

 
Tot în cursul anului 2016, prin aceeaşi metodă, cei trei au mai comis 16 înşelăciuni asupra altor părţi vătămate din Iaşi, Sibiu, Cluj-Napoca, Buzău, Turda şi Dej. Pentru aceste fapte, Judecătoria Iaşi l-a condamnat, pe 21 decembrie 2017, pe bărbatul din Constanţa la 10 ani închisoare cu executare, iar cei doi ieşeni au primit pedepse cu suspendare.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii