Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Geantă cu droguri abandonată pe o stradă din Constanța! Doi suspecți, reținuți de polițiști (GALERIE FOTO)

ro

14 Dec, 2023 12:33 1301 Marime text
Sursa foto: IPj ConstanțaLa data de 12 decembrie a.c., polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat 4 percheziții domiciliare la locuințele a două persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Potrivit IPJ Constanța, din cercetări a reieșit că, în luna noiembrie 2023, acestea ar fi deținut în vederea traficării peste 2 kilograme de muguri de canabis. La data de 21 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța - Secția 4 Poliție au observat, pe o stradă din municipiu, un bărbat cu un comportament suspect, care s-a sustras la vederea polițiștilor, abandonând o geantă de voiaj, în interiorul căreia a fost descoperit drogul de mare risc.

„În cauză, au fost sesizați polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, potrivit competenței.

Ulterior, în urma cercetărilor efectuate, bărbatul a fost identificat, existând bănuiala că în activitatea infracțională ar fi implicat un al doilea bărbat.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost depistate cele două persoane bănuite de comiterea faptelor, fiind descoperite și ridicate obiecte cu valoare probatorie“ - au precizat reprezentanții IPJ Constanța.


La data de 12 decembrie a.c., procurorul de caz a dispus măsura preventivă a reținerii, pentru 24 ore, față de cei doi bărbați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

„Aceștia au fost conduși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
La data de 13 decembrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a dispus arestarea preventivă a bărbaților, pentru 30 de zile.

La acțiune au participat și jandarmi din Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța. 

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Citește și: 

Droguri expediate din Spania cu firme de curierat! Doi suspecți, reținuți de procurorii DIICOT (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii