Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă Un cetățean sirian este cercetat pentru trafic de migranți. A intrat ilegal în țară din Bulgaria

ro

21 Feb, 2022 11:27 1266 Marime text


În cadrul unei acţiuni de combatere a migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră au depistat un cetăţean sirian, cu rezidenţă în Olanda, care a sprijinit doi conaţionali în trecerea ilegală a frontierei din Bulgaria în România, anunță Garda de Coastă luni, 21 februarie. 

Aceștia intenționau că ajungă în vestul Europei. 
 
În data de 19 februarie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov au oprit un autovehicul înmatriculat în Olanda, care se deplasa pe DN3, din direcția localității Ostrov, spre localitatea Băneasa. 
 

„La vedere echipajului, conducătorul autoturismului nu a respectat semnalele acustice și luminoase, continuându-și deplasarea, fiind oprit în cele din urmă în zona localității Băneasa”, se arată în docuemnt. 


Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că şoferul maşinii este un cetățean sirian, în vârstă de 30 ani, posesor al unui permis de rezidenţă emis de autorităţile olandeze, care a intrat legal în țara noastră din Bulgaria. 

Potrivit Gărzii de Coastă, după efectuarea formalităţilor, şoferul s-a deplasat în zona localității Esechioi, de unde a preluat doi pasageri sirieni, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 19, respectiv 27 de ani, care au intrat ilegal în Romania din Bulgaria, pe la frontiera verde şi intenţionau să ajungă în vestul Europei cu sprijinul conaţionalului lor.  

Conducătorul autoturismului a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a se lua măsurile legale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți.

Totodată, în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei doi cetățeni sirieni fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin. 

foto: Garda de Coastă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii