Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:29 16 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă Container încărcat cu deșeuri, depistat în Portul Constanţa Sud Agigea

ro

13 Apr, 2021 12:53 461 Marime text
  • Control asupra unui container  aflat în Portul Constanța Sud Agigea, încărcat din Portugalia cu deșeuri inutilizabile.
  • Mărfuri declarate în fals la autoritatea vamală.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa și ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au efectuat controlul fizic asupra unui container  aflat în Portul Constanța Sud Agigea, încărcat din Portugalia cu deșeuri inutilizabile.


În data de 12.04.2021, în urma unor activități informative desfășurate de către polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa și ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au descoperit un container încărcat din Portugalia, pentru o firma de pe raza judeţului Călăraşi care efectua activități de import în România.

În urma verificărilor s-a stabilit că mărfurile erau declarate în fals la autoritatea vamală ca fiind resturi din material plastic, scrap, neconforme cu documentele prezentate autorităţii vamale.  În cauză a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale și importul ilegal de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.
 
Sursă foto: Poliția de Frontieră
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii