Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fratii Caratana, iar cu scandal la politie

ro

05 Nov, 2009 02:54 4898 Marime text
Mişu şi Mihăiţă Caratană, controversaţii oameni de afaceri din Mihail Kogălniceanu, au ajuns pe mâna oamenilor legii după cel mai recent scandal, în care au ultragiat autorităţile locale.

Potrivit poliţiştilor din Mihail Kogălniceanu, Mişu Caratană, în vârstă de 45 de ani, şi Mihăiţă Caratană, în vârstă de 41 de ani, ambii din localitate, au stârnit un scandal monstru în sediul Poliţiei Locale, după ce oamenii legii l-au adus la audieri pe Dumitru Croitoru, îngrijitorul animalelor deţinute de aceştia. Evenimentele s-au precipitat după ce, în jurul orei 14.00, Adrian Scrioşteanu, proprietarul unei sole de rapiţă din localitate, a reclamat la poliţie că, în zona Palazu Mic, mai multe capre aflate în îngrijirea lui Dumitru Croitoru i-au distrus cultura. O echipă de poliţie s-a deplasat la faţa locului pentru verificări şi, întrucât îngrijitorul nu avea la el niciun act care să-i ateste identitatea, poliţiştii l-au escortat la sediu pentru continuarea cercetărilor. Câteva minute mai târziu, în faţa poliţiei şi-au făcut apariţia cei doi fraţi, care au încercat să-l scoată pe îngrijitor din sediu. În momentul în care cei doi poliţişti de serviciu au intervenit, fraţii Caratană au devenit violenţi verbal şi au început să-i ia pe oamenii legii la înjurături şi să-i ameninţe în fel şi chip. În cele din urmă, poliţiştii au reuşit să aplaneze conflictul, iar lucrurile au luat cu totul altă întorsătură. Scrioşteanu şi-a retras plângerea pe motiv că a ajuns la un consens cu Mihăiţă Caratană, care l-a asigurat că îi va achita contravaloarea pagubelor, în timp ce fraţii Caratană s-au ales cu dosare penal pentru ultraj, întrucât i-au agresat pe poliţişti în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu. Cazul a fost înaintat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, care urmează să-şi spună verdictul.

Atacul din 2003, asupra jurnaliştilor

Numele de Caratană este unul controversat în Mihail Kogălniceanu, după ce a fost implicat, de-a lungul anilor, în numeroase scandaluri de proporţii. Potrivit poliţiştilor constănţeni, pe 25 iunie 2003, o echipă de jurnalişti, care venise pe teren pentru a trata subiectul unei inspecţii a Direcţiei Sanitare Veterinare la ferma omului de afaceri Mihăiţă Caratană, a fost bătută, înjurată şi ameninţată de acesta. Chiar sub ochii autorităţilor locale, Caratană le-a făcut ţăndări camera celor de la TV. A fost nevoie de intervenţia trupelor DIAS pentru a-i calma furia bărbatului dezlănţuit.

Răzbunarea cu torţa, din 2008

Pe 26 octombrie 2008, un scandal de proporţii îl avea în prim plan pe Mihăiţă Caratană, care a aruncat cu o torţă aprinsă în gospodăria Mariei Dorobanţu, proprietara unei sole cu grâu unde omul de afaceri şi-a găsit peste 100 de capre moarte, otrăvite cu porumb tratat cu Furadan.

„Asediul" asupra Poliţiei din Mihail Kogălniceanu, din 2009

Pe 5 martie 2009, furia Caratanilor avea să se dezlănţuie din nou. De data aceasta, în prim planul conflictului a fost Mişu Caratană, care s-a luat la bătaie, în faţa sediului Poliţiei din Mihail Kogălniceanu, cu un angajat al Poliţiei Comunitare din localitate, amândoi fiind chemaţi pentru audieri în cazul unui accident de circulaţie petrecut în luna ianuarie. Cele două părţi implicate în conflict şi-au chemat ajutoare, iar perimetrul din faţa Poliţiei Locale s-a transformat în scena unei bătălii ca în filme. Cinci bărbaţi, care au venit să-l sprijine pe Mişu Caratană, au încercat să intre cu forţa în sediu, dar au fost opriţi de poliţişti. Unul dintre lucrătorii postului a fost nevoit să tragă un foc de avertisment în plan vertical, pentru a-i îndepărta pe atacatori. Spiritele au fost calmate atunci de luptătorii trupelor DIAS, împreună cu jandarmii constănţeni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • marian 14 Mar, 2010 10:10 in primul rand pentru dan si sateanu ala tupeist sunteti niste retardati mai si nu stiti decat sa vb pe la spate dc oare carp comandantul politiei ii influenta pe boschetarii aia ce sa vb asta nu mai vedeti chiorilor sunteti niste papagali uaaa si bv lor ca sunt smecheri fiti si voi daca puteti
  • cristi 16 Nov, 2009 20:23 nu are ce sa le faca nimieni nimik fratilor CARATANA sunt prea jmecheri. BRAVO lor
  • dan 14 Nov, 2009 20:25 Justitia este intradevar oarba.Daca era vreun procuror, judecator molestat de ei atunci se facea dreptate. Probe? Daca martorii sunt batuti de ei ce vreti mai mult. Mai mult exista si inregistrari video. Asta este justitia noastra. La cate probleme au facut astia... Le da nas asa ca sa va tineti RUSINE JUSTITIEI ROMANE
  • un satean 05 Nov, 2009 10:41 Sigur este ca,orice infractiuni ar comite fratii caratana,nu li se va intampla niciodata nimik.Mafia vegheaza.Iar politistii din comuna,care se dau artisti impreuna cu mascatii de la DIAS in fata a trei tiganci si doi puradei,isi merita soarta fiindca sunt in cardasie cu toti interlopii macedoneni din Kogalniceanu.