Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fetiță de numai 2 ani, găsită moartă în casă! Pe corpul copilei erau mai multe urme de lovituri

ro

15 Jan, 2022 19:13 2205 Marime text
  • Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, au fost sesizați cu privire la faptul că, în localitatea Plăieșii de Jos, într-un imobil, a fost constatat decesul unei minore, de 2 ani, de către personalul unui echipaj de ambulanță.
  • Sunt efectuate cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor în care a avut loc decesul.



Tragedie în județul Harghita. 


O fetiță de doar 2 ani a fost găsită moartă în casă, într-o localitate din Harghita.


Polițiștii fac verificări acum ca să afle cauza decesului.






Oficial de la IPJ Harghita 
 

La data de 15 ianuarie a.c., la ora  16.22  polițiști din cadrul Secției 2 Politie Rurală Miercurea Ciuc - Postul de Politie Plăieșii de Jos, au fost sesizați, de către personalul unui echipaj de ambulanță din cadrul punctului de lucru Plăieșii de Jos cu privire la faptul ca într-un imobil  din localitate, a fost constatat decesul unei minore de 2 ani.



 La fața locului s-a deplasat un echipaj de siguranță publică, care a constatat că pe corpul victimei sunt mai multe leziuni.




Din primele cercetări a rezultat faptul că părinții minorei, îngrijorați de faptul că aceasta nu se mai trezește, au contactat Serviciul Județean de Ambulanță Harghita – Punctul de lucru Plăieșii de Jos pentru solicitarea de asistență medicală de urgență.



Personalul echipajului de ambulanță deplasat la fața locului a constatat decesul minorei, după care a sesizat Poliția cu privire la aspectele constatate. 




 La fața locului s-a deplasat o echipă complexă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, care, sub coordonarea procurorului de caz, efectuează cercetări,  în vederea stabilirii tuturor împrejutărilor în care a avut loc decesul minorei. 



Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, Peter Szilard, a declarat, pentru AGERPRES că, potrivit apelului primit, fetiţa ar fi fost inconştientă, dar aceasta a fost găsită decedată.

"A venit solicitare că este o fetiţă de 2 ani şi 3 luni care este inconştientă. Când a ajuns la faţa locului, ambulanţa a constatat că este acolo o fetiţă de 2 ani şi trei luni, dar deja era decedată. S-a încercat resuscitarea, dar fără efect. (...) Maică-sa a spus că înainte de masă a pus-o să doarmă şi după un anumit timp, când a vrut să o trezească, a observat că, de fapt, nu se trezeşte şi deja rigiditatea cadaverică era instalată", a declarat Peter Szilard.





Acesta a precizat că fata avea vânătăi la nivelul coapsei şi feţei, iar mama a explicat că, în ultima vreme, a căzut de mai multe ori.

"La autopsie va reieşi ce a produs decesul fetiţei. Deocamdată asta vedem, a fost solicitată ambulanţa, dar nu era inconştientă, ci era decedată", a conchis şeful SJU Harghita.





La rândul său, primarul comunei Plăieşii de Jos, András Zoltán, a precizat, pentru AGERPRES, că fetiţa era deja moartă de 2-3 ore atunci când a ajuns echipajul de Ambulanţă, iar mama fetei a spus că aceasta s-a născut cu probleme cardiace, dar care nu erau cunoscute de medicul de familie.



 

"Este vorba de o fetiţă de 2 ani şi trei luni, de etnie romă, care a fost găsită moartă de către echipajul ambulanţei locale.




Ambulanţa (punctul de lucru Plăieşii de Jos - n.r.) a fost anunţată de Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi dânşii, când au ajuns la faţa locului, fetiţa era deja moartă şi se pare că nu atunci a murit, ci în urmă cu 2-3 ore. (...) Conform spuselor mamei, cam la amiază a culcat-o şi nu s-a trezit.



Tot conform spuselor mamei, când s-a născut fetiţa, la Braşov, atunci avea o problemă la inimă, aşa s-a născut. Am întrebat asistenta medicală de la cabinetul medical şi a zis că nu au fost acolo de mult, nu ştiau de caz, deci medicul de familie nu ştia de caz" a mai spus András Zoltán. 





Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii