Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Femeie de 34 de ani reținută la București după ce ar fi sustras mai multe bunuri dintr-un centru comercial. Cum acționa suspecta

ro

13 Nov, 2023 10:55 850 Marime text
Poliția. Foto: facebook/DGPMBLa data de 12 noiembrie 2023, poliţistii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secția 2 Poliție au reținut o femeie, în vârstă de 34 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de furt calificat, prejudiciul fiind de peste 6.000 de lei.
 
Potrivit Poliției Capitalei, la data menționată, poliţiști din cadrul Secţiei 2 Poliție au fost sesizați, de către reprezentantul unui magazin, cu punct de lucru într-un centru comercial, din Sectorul 1, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 15.00, o persoană ar fi sustras din incinta magazinului articole de îmbrăcăminte, în valoare de 700 de lei.
 
Deplasându-se la fața locului, polițiștii au depistat o femeie, în vârstă de 34 de ani, aceasta fiind condusă la audieri.
 
În urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că femeia ar mai fi săvârșit o faptă similară, în dauna aceluiași magazin, în sarcina bănuitei fiind stabilită următoarea activitate infracțională:
 
    •  La data 7 octombrie 2023, profitând de neatenția angajaților unui magazin, cu punct de lucru în Sectorul 1, femeia ar fi sustras mai multe articole vestimentare, rupând sistemele de siguranță montate pe acestea, prejudiciul creat fiind de  5.352 de lei.
 
    •   În luna următoare, pe 12 noiembrie 2023, tot prin metoda precizată, bănuita ar fi sustras, din același magazin, articole vestimentare în valoare de 700 de lei.
 

„În baza probatoriului administrat, cea în cauză a fost reținută pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată magistraților cu propunere legală.
 
Cercetările sunt continuate de către Secția 2 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de furt calificat.
 
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“ - au mai precizat reprezentanții Poliției Capitalei.

Citește și: 

Campania #SingurAcasăSfaturi de la polițiști pentru a nu pica în capcana hoților din locuințe
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii