Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Exilat" din CA-ul Vitis SRL Începutul declinului pentru mahărul Pilcă

ro

25 Aug, 2011 00:00 3752 Marime text
cap_5.jpgTreptat, fostul mahăr al porturilor constănţene, Aurelian Cătălin Pilcă - închis în urma scandalului „Portul" şi ţinut după gratii de la sfârşitul lunii mai - îşi pierde privilegiile deţinute în firmele care i-au „făcut" averea odată intrat pe piaţa particularilor constănţeni din rândul vameşilor. Mai întâi, SC Multitrend Impex SRL, iar apoi SC Container Clearance Services SRL l-au uşuit pe Pilcă din funcţia de administrator pe care o deţinea în cadrul celor două afaceri. Ieri, mahărul portuar a avut parte de o nouă pastilă amară: în Monitorul Oficial a fost publicată revocarea sa din funcţia de membru al consiliului de administraţie al SC Vitis SA Babadag.

De altfel, se pare că se încetăţeneşte un adevărat „trend" al uşuirii suspecţilor din dosarul „Portul" din afacerile pe care le-au deţinut înainte de arestare. Un astfel de exemplu ar putea fi cel al lui Dragoş Iulian Tudoran, „rezident" în continuare în celulele Inspectoratului General al Poliţiei Române şi, totodată, administrator al Deluxe Construct. Pe data de 29 iulie, asociaţii firmei Deluxe, anume Marius Făinărea, Dumitru Teşeleanu, Florin-Dan Prisăcaru şi persoana juridică Millenium Global Development, au decis să-l numească administrator, alături de Tudoran, care se află în arest, pe Florin-Dan Prisăcaru. Revenind însă la Aurelian Cătălin Pilcă, în Monitorul Oficial al României cu numărul 3193/23.08.2011, a fost publicat anunţul privind revocarea sa din consiliul de administraţie al Vitis SA. În documentul amintit, se arată că hotărârea a fost luată de Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor SC Vitis SA cu sediul în Babadag. Adunarea a fost întrunită în şedinţa din 22 iulie 2011, ora 11.00, fiind „legal convocată la sediul societăţii, pentru toţi acţionarii înregistraţi în registrul acţionarilor societăţii la data de 15.06.2011, statuar constituită în prezenţa acţionarilor reprezentând 73,968% din capitalul social al societăţii".

Vascanici, pe locul lui Pilcă

Hotărârea de punere pe făraş a lui Pilcă sună în felul următor: „se aprobă revocarea din funcţia de membru al consiliului de administraţie al societăţii a domnului Pilcă Aurelian Cătălin şi alegerea pentru deţinerea acestei funcţii, până la data de 14.12.2011, a domnului Vascanici Ioan, cetăţean român, domiciliat în oraşul Babadag (...)". Cu alte cuvinte, după ce Pilcă a fost pus pe făraş, locul i-a fost luat de Ioan Vascanici. Conform Registrului Comerţului, numele celui din urmă se leagă de SC Inis SRL Tulcea, societate care se ocupă cu „demontarea (dezasamblarea) maşinilor şi echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor". În 2009, firma înlocuitorului lui Pilcă a avut o cifră de afaceri de 967.908 lei, doi angajaţi şi un profit net de 14.139 de lei. Cheltuielile totale se ridicau la 288.742 de lei. În luna mai 2011, societatea şi-a întrerupt temporar activitatea. Iar în timp ce asociaţii şi partenerii de afaceri par să fugă de Pilcă exact ca de Ucigă-l Toaca, luându-i titulaturile şi funcţiile deţinute în diferite firme, mahărul portuar face eforturi disperate să iasă din arestul IGPR. Numai că judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie par mai degrabă surzi la solicitările afaceristului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii