Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercițiu Interceptarea unei nave cu migranți de către Garda de Coastă la câțiva kilometri de Constanța (FOTO+VIDEO)

ro

25 Jul, 2022 00:00 1854 Marime text

 
  • Garda de Coastă este una dintre structurile Inspectoratului General al Poliției de Frontieră care deservește în 11 puncte de-a lungul a două județe - Constanța și Tulcea
 
Poliția de Frontieră este la ceas aniversar! Cu acest prilej, Garda de Coastă a oferit o demonstrație în larg cu privire la una dintre multitudinile intervenții pe care le desfășoară de-a lungul timpului.
 
Garda de Coastă este una dintre structurile Inspectoratului General al Poliției de Frontieră care deservește în 11 puncte de-a lungul a două județe - Constanța și Tulcea. Practic, polițiștii de frontieră asigură atât pe uscat, cât și pe apă siguranța populației țării, prin stoparea oricăror activități ilegale.
 
O astfel de demonstrație a avut loc în acest weekend, când, aflați la bordul navei Ștefan cel Mare, navă ce aparține Gărzii de Coastă, echipa ZIUA de Constanța a asistat la o misiune simulare de salvare de vieți omenești de pe mare, concomitent cu stoparea unei nave cu migranți intrate în apele teritoriale românești nelegal. Două ambarcațiuni din flota Gărzii de Coastă au făcut parte, alături de nava Ștefan cel Mare din simulare. Una avea la bord patru persoane, un contrabandist care se ocupa de migranți, iar o persoană a fost adusă „rănită”. Toată acțiunea poate fi vizualizată în filmarea de mai jos, unde întreaga intervenție a fost efectuată respectând toate normele de siguranță și toate procedurile dacă ar fi fost o situație cât se poate de reală.


 
Poliția de Frontieră funcționează cu inspectorate teritoriale, după ce s-a organizat în urmă cu ceva ani buni, în sensul că s-a renunțat la structurile județene și s-a ales să funcționeze teritorial, acoperind cele mai importante zone ce țin de frontieră.
 
Lucrătorii Poliției de Frontieră pot fi regăsiți atât la punctele de trecere a frontierei terestre, mai exact între granițe, cât și în aeroport, unde verifică cetățenii ce vin și pleacă de pe teritoriul României. De altfel, structurile asigură și siguranța la nivel de apă - fie că vorbim de granița trasată de fluviul Dunărea, sau de apele teritoriale din Marea Neagră.
 
Lucrătorii din structurile Poliției de Frontieră nu se ocupă doar de verificarea documentelor de la granițile teritoriale, un aspect aparte poate fi precizat în ceea ce privește Garda de Coastă care s-a lovit de mai multe situații de-a lungul timpului. Menționăm aici de la trafic de persoane pe apă, la trafic ilicit de droguri, intervenții la accidente marine, unde s-a cerut sprijin, găsire de mine de război, cea din urmă probabil cea mai de noutate din portofoliu, cât și cazuri, mai rare, de identificare și ridicarea unor corpuri de rachete, care nu reprezintă un pericol pentru populație. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii