Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elicopterele Detașamentului Carpathian Pumas au revenit în țară

ro

03 Nov, 2020 11:35 1547 Marime text


Transportul celor trei elicoptere IAR-330 L-RM din Mali către România s-a executat în același mod ca în momentul dislocării lor în teatrul de operații, în luna septembrie 2019, cu o aeronavă AN-124 Condor, una dintre cele mai mari aeronave de transport din lume, pusă la dispoziție de către Organizația Națiunilor Unite. 

Aeronava a aterizat pe aeroportul Mihail Kogălniceanu în dimineața de 3 noiembrie, după un zbor de 10 ore pe traiectul Bamako-Mihail Kogălniceanu, cu o escală tehnică pentru alimentare în Tunis.  

Transportul a cântărit aproximativ 35 de tone, pe lângă cele trei elicoptere fiind încărcate și un agregat de tractare și alte echipamente. 

Pregătirea elicopterelor pentru îmbarcarea în aeronavă a fost realizată de o echipă tehnică de 6 militari din cadrul detașamentului și a constat în demontarea  palelor  principale și secundare, a butucului rotor portant (BRP), stabilizatorul orizontal și sistemul optoelectronic de observare (EOP), într-o perioadă de trei zile. 

Apoi, după aterizarea Baza 57 Aeriană, cu sprijinul echipei de la sol, se vor executa toate operațiunile în ordine inversă : debarcare, montarea tuturor subansamblurilor, efectuarea lucrărilor și a zborurilor de verificare și disponibilizarea/trecerea la exploatare/zbor. 

Foto: cpt. Mirela Viță, Revista Cer Senin/ Statul Major al Forțelor Aeriene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii