Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:01 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Droguri vândute unor consumatori din Constanța contra unor sume cuprinse între 500 și 2.500 de lei. Doi suspecți, reținuți (GALERIE FOTO)

ro

05 Feb, 2024 17:39 918 Marime text
foto: IPJ ConstanțaPolițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a două persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc și mare risc și efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivit DIICOT, din actele de urmărire penală a rezultat  că, în perioada iulie 2023 – ianuarie 2024, aceștia  ar fi vândut sau intermediat vânzarea unor cantități de  substanțe interzise (ketamină în amestec cu MDPHP, amfetamină, cocaină, cristal), către consumatori din județul Constanța,  încasând sume cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

„Materialul probator administrat a relevat că, cei doi ar fi stabilit primul contact cu clienții  și detaliile tranzacției prin intermediul unei platforme de mesagerie online, după care vânzarea propriu-zisă s-ar fi realizat, în mod direct, pe stradă, în locuri prestabilite.

La data de 5 februarie a.c., polițiștii au efectuat 3 percheziții domiciliare, fiind descoperite și ridicate 3 grindere, 8 semințe de canabis, un cântar electronic de precizie, 2 telefoane mobile, o țigaretă confecționată artizanal, ce conținea canabis, precum și alte mai multe mijloace de probă.

La acceași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a acestora“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.


Ulterior, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța cu propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, față de cei doi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Române.
                                            

„Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai menționat anchetatorii.

Citește și: 

Incident în Portul Turistic Tomis! Au intervenit jandarmii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii