Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Incident în Portul Turistic Tomis! Au intervenit jandarmii

ro

02 Feb, 2024 12:13 1291 Marime text


Joi, în jurul orei 14:00, în timpul unei misiuni de patrulare în Portul Turistic "Tomis", jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au observat doi bărbați care consumau alcool într-un loc public. Acest fapt i-a determinat pe oamenii legii să-i legitimeze pe cei doi.

În momentul în care bărbaților li s-au verificat documentele, aceștia au devenit agitați, fapt care i-a făcut pe jandarmi să-i controleze și corporal, descoperind cu această ocazie asupra unuia dintre ei un dispozitiv de tip "grinder", cu resturi vegetale în el iar asupra celuilalt un pacheţel de staniol care conținea o substanţă vegetală de culoare verde-oliv cu miros specific și o țigaretă artizanală tip "joint", conținând aceeași substanță vegetală.

Cei doi bărbați au fost conduși la sediul jandarmeriei, unde au fost sancționați contravențional pentru consumul de alcool în spații publice, conform prevederilor legii 61/ 1991 și le-au fost întocmite acte de constatare pentru savârşirea infracţiunii de deţinere de substanţe interzise (în conformitate cu Legea 143/2000, pentru combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri). Substanţele găsite au fost ridicate în vederea confiscării, urmând a fi predate către organele de poliţie pentru continuarea cercetărilor, transmite Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa. 

Le reamintim pe această cale tuturor cetăţenilor faptul că a deține sau a cumpăra substanțe psihoactive pentru consum propriu, în conformitate cu prevederile legii 143/ 2000, Articolul 4, este infracțiune și „... se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani..”, mai punctează sursa citată. 


foto: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa



Citește și:

În București și județul TeleormanFlagrant delict, într-un dosar de trafic de droguri de risc și mare risc

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii