Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul lui Sandu - teoria tacerii DNA si senatorul Mazare s-au pus de acord

ro

24 Feb, 2010 23:33 2237 Marime text
cap_1.jpgPus sub învinuire de procurorii anticorupţie, fiind suspectat că ar fi săvârşit infracţiunea de trafic de influenţă, despre senatorul Alexandru Mazăre şi dosarul pe care l-ar avea la DNA procurorii refuză să dea informaţii, susţinând că acestea nu s-ar afla în categoria celor publice. La rândul său, contactat telefonic, Alexandru Mazăre a declarat că nu vrea să vorbească despre dosarul său de la DNA.

În urma adresei în baza Legii 544/2001 trimisă DNA prin care li se solicita reprezentanţilor Direcţiei să ne comunice dacă Alexandru Mazăre are calitatea de învinuit sau de inculpat în vreunul dintre dosarele instrumentate de procurorii anticorupţie, aceştia au declarat că informaţiile solicitate nu sunt publice. Cu toate acestea, despre Sandu Mazăre se spune, printre altele, că ar fi încercat să intervină în favoarea lui Constantin Babuş, Marius Tărcatu şi Ionel Pilat, în dosarul în care cei trei sunt judecaţi pentru fapte de corupţie. Coincidenţă sau nu, în urmă cu aproximativ două săptămâni, dosarul care-i priveşte pe cei trei directori din administraţia publică locală s-a întors de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la Curtea de Apel Constanţa, urmând ca procesul să fie rejudecat. Iar asta, în condiţiile în care Înalta Curte urma să pronunţe o soluţie definitivă în acest caz. Totuşi, în urma analizării cazului, Înalta Curte a decis că procesul trebuie să fie reluat la Curtea de Apel Constanţa, instanţa care, deşi i-a achitat pe Babuş şi pe Tărcatu, l-a condamnat pe Pilat.

alexandru_mazare_03.jpgCe zice Radu

Primarul Radu Mazăre consideră că problemele pe care fratele său Alexandru le are cu DNA reprezintă „o prostie, o bălărie". „Cică Sandu i-ar fi promis senatorului Voicu sprijinul meu ca să ajungă el ministru de Interne, dacă Voicu intervenea la nu ştiu ce judecător, da' noi eram în opoziţie. Cum să ajungă acela ministru de Interne din opoziţie?!". Ca un exemplu în plus al prigoanei la care este supus de către „slugile lui Băsescu", aşa cum reclamă, primarul a început să înşire membrii familiei sale care au trecut pe la DNA. Sau care... au scăpat, cel puţin pentru moment. „Mai urmează ca ăştia de la DNA să-l ancheteze şi pe Răducu, că pe mama au anchetat-o acum vreo patru sau cinci ani degeaba, pe mine... e clar, pe Sandu l-au luat şi pe el... Apropo, Sandu când s-a dus la procuror, îl întreba procurorul: «Da' mai aveţi un frate geamăn?!». Şi ăsta: «Da' de ce, vreţi să-l luaţi şi pe ăla?!» Îl trimitem şi pe el dacă e cazul". În orice caz, şeful administraţiei publice locale consideră că anchetele DNA sunt făcute „din dragoste".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii