Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar nou al şefului CJC Nicuşor Constantinescu contestă executarea unei hotărâri penale la Curtea de Apel Constanţa

ro

30 Dec, 2014 14:43 2240 Marime text
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu a deschis, prin apărătorii săi, o nouă acţiune în instanţă, la Curtea de Apel Constanţa. Aceasta are ca obiect „contestaţie la executare“, conform articolului art.598 NCPP, şi a fost înregistrată ieri, 29 decembrie 2014. Conform articolului menţionat din Noul Cod de Procedură Penală, contestaţia împotriva executării hotărârii penale se poate atunci când s-a pus în executare o hotărâre care nu era definitivă, când executarea este îndreptată împotriva altei persoane decât cea prevăzută în hotărârea de condamnare; când se iveşte vreo nelămurire cu privire la hotărârea care se execută sau vreo împiedicare la executare sau când se invocă amnistia, prescripţia, graţierea sau orice altă cauză de stingere ori de micşorare a pedepsei.

Dosarul a fost înregistrat la Sectia penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie. Primul termen de judecată în această cauză  este stabilit pentru 6 ianuarie 2015.



Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cercetat sub control judiciar pentru mai multe infracţiuni de abuz în serviciu, a contestat în instanţă, în mai multe rânduri, interdicţia de a nu comunica şi a lua legătura, direct sau indirect, cu personalul din cadrul CJ Constanţa şi cu consilierii judeţeni.Deşi decizia instanţei i-a anulat suspendarea din funcţia de preşedinte al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu nu a putut reveni la conducerea administraţiei judeţene din cauza interdicţiei impusă de magistraţii constănţeni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii