Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi suspecți de trafic de droguri arestați preventiv la Constanța! Minuta instanței

ro

05 Feb, 2024 18:43 1623 Marime text
Foto: DIICOTCei doi suspecți cercetați de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanța, pentru trafic de droguri de risc și mare risc și efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. 

Conform Portalului Instanțelor de Judecată, în baza art. 226 C.p.p. se admite propunerea formulata de Parchetul de pe langă Inalta Curte de Casatie si Justitie-DIICOT-Serviciul Teritorial Constanta .

„În baza art. 223 alin.2 C.p.p. in referire la art. 202 alin.1 si 3 C.p.p. dispune arestarea preventivă a inculpatilor GÎSCAN GEORGE CRISTIAN si ION MĂDĂLIN FLORIAN, pe o perioadă de 30 zile, incepand cu data de 5.02.2024 si pana la data de 5.03.2024. Dispune emiterea de indata a mandatelor de arestare preventivă. Respinge cererile formulate de inculpati, prin aparator, de luare a masurii arestului la domiciliu, ca nefondată. Măsura se comunica administratiei locului de detinere . În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. In baza art. 272 C.p.p. dispune avansarea din fondurile MJ in favoarae Baroului Constanta a sumei de 340 lei, pentru domnul avocat Calafus Dan Şerban si a sumei de 340 lei, pentru domnul avocat Bucur Ştefan. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la comunicare pentru procuror si de la pronuntare pentru inculpati. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 5.02.2024, ora 17,21“ - se arată în soluția postată pe Portalul Instanțelor de Judecată .


Reaminim că, potrivit DIICOT, din actele de urmărire penală a rezultat  că, în perioada iulie 2023 – ianuarie 2024, aceștia  ar fi vândut sau intermediat vânzarea unor cantități de  substanțe interzise (ketamină în amestec cu MDPHP, amfetamină, cocaină, cristal), către consumatori din județul Constanța,  încasând sume cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Materialul probator administrat a relevat că, cei doi ar fi stabilit primul contact cu clienții  și detaliile tranzacției prin intermediul unei platforme de mesagerie online, după care vânzarea propriu-zisă s-ar fi realizat, în mod direct, pe stradă, în locuri prestabilite.

La data de 5 februarie a.c., polițiștii au efectuat 3 percheziții domiciliare, fiind descoperite și ridicate 3 grindere, 8 semințe de canabis, un cântar electronic de precizie, 2 telefoane mobile, o țigaretă confecționată artizanal, ce conținea canabis, precum și alte mai multe mijloace de probă.

La acceași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a acestora“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Citește și: 

Droguri vândute unor consumatori din Constanța contra unor sume cuprinse între 500 și 2.500 de lei. Doi suspecți, reținuți (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii