Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi pompieri din Constanța au trecut în neființă, în doar câteva câteva luni

ro

21 Oct, 2020 00:00 4895 Marime text
  • Din păcate, moartea colonelului (r) Dragomir Petrică nu a fost singurul eveniment care a îndoliat recent anul acesta unitățile de pompieri din Dobrogea, dar și din țară!

Subunitățile de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Dunărea“ al Județului Brăila au ținut, luni, 19 octombrie 2020, un moment de reculegere pentru colonelul (r) Dragomir Petrică, în semn de respect și recunoștinta pentru eforturile, sacrificiile și munca pe care a depus-o de-a lungul anilor în slujba cetățenilor.

Colonelul a decedat vineri 16 octombrie 2020.

Dragomir Petrică, născut în localitatea Medgidia jud. Constanta, a fost absolvent al Școlii de Ofițeri Băneasa, promoția 1988, ofițer al ISU Brăila, trecut în rezervă cu drept la pensie militară de serviciu în 2018... Dumnezeu să-l ierte!

Din păcate, moartea colonelului (r) Dragomir Petrică nu a fost singurul eveniment care a îndoliat recent anul acesta unitățile de pompieri din Dobrogea, dar și din țară. În acest sens, îl amintim pe Viorel Dîmboi, angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului! Plutonierul adjutant avea 48 de ani şi era pompier salvator în cadrul ISU Dobrogea din anul 2007, fiind încadrat conducător auto pe autospecialele de stingere, care a trecut în armata salvatorilor din ceruri.

Viorel Dîmboi a fost internat pe data de 12 aprilie la spitalul de la Cernavodă, ulterior fiind transferat la Spitalul Medgidia , iar în data de 13 aprilie a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa.

Ulterior a fost transferat la Bucureşi, la Institutul Matei Balş, acolo unde, din nefericire a decedat.

Pe data de 22 aprilie, în semn de respect, de prietenie și de solidaritate față de pompierii români, salvatorii din Mulhouse, Franța, au păstrat un moment de reculegere pentru salvatorul pompier Viorel Dimboi.

De asemenea, ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a acordat gradul de sublocotenent post-mortem plutonierului adjutant Viorel Dîmboi. Mai mult, prin Ordinul MAI nr. II/699 din 21.04.2020, pompierului i-a fost conferită Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne pentru dăruirea, până la sacrificiul suprem, de care a dat dovadă în sprijinul semenilor săi, în lupta împotriva pandemiei COVID-19.

 

Citește și

Doliu la ISU Dobrogea!
Viorel Dimboi, de la Detașamentul de Pompieri Cernavodă, va fi înmormântat la Fetești


Doliu la pompieri! Moment de reculegere pentru colonelul (r) Petrică​ Dragomir
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii