Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:23 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi dintre cei mai importanţi oameni din SRI au părăsit, de ieri, sistemul. Cine sunt şi ce funcţii, cu greutate, aveau

ro

02 Sep, 2018 07:16 9385 Marime text
La data de 28 august preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind trecerea în rezervă a generalului de brigadă – cu o stea Dumbravă Dumitru din Serviciul Român de Informații, la data de 1 septembrie 2018.

Totodată, Iohannis a semnat decret privind înaintarea în gradul de general-maior – cu două stele, la trecerea în rezervă, a generalului de brigadă – cu o stea Căpșună Dan-Valentin din Serviciul Român de Informații, la data de 1 septembrie 2018.

Dumitru Dumbravă, născut în 1972, a absolvit Facultatea de Drept a Universității ”Al. I. Cuza” din Iași în 1996, a fost admis în magistratură și, ulterior, a lucrat în cadrul Serviciului Român de Informații, ocupând funcția de Director Direcția juridică a SRI.

În 2014, a fost promovat la gradul de general de brigadă. Dumitru Dumbravă susținea cursuri de ”etică în intelligence” la Academia Națională de Informații.

Generalul de brigadă Dan Valentin Căpșună era șeful Direcției Generale Securitate Economică din anul 2016.

Căpșună a fost avansat la gradul de general de președintele Traian Băsescu și a condus Direcția de Contraspionaj și, din 2013, cea a ofițerilor acoperiți. 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 02 Sep, 2018 10:50 Dle, Emilian Andrei, la experienta dvs. ar trebui sa stiti ca astia ies din sistem doar cu picioarele inainte. Doamne fereste, sa puna astia toti,chipurile retrasi, de un ONG cu obiect de actvitate apararea tarii si a poporului roman.