Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doctorul Comsa, acuzat ca a omorat un barbat

ro

23 Oct, 2003 00:00 17769 Marime text

Sotia lui Adrian Miu: "Medicul a recunoscut in fata mea ca a gresit"

Maria Miu spune ca Gheorghe Comsa a cauzat moartea sotului ei, Adrian Miu * Comsa a incercat sa ii scoata barbatului, de pe esofag, un dumicat de carne de pui * Maria Miu afirma ca doctorul i-a perforat esofagul si pleura plamanului stang * Dupa mai bine de zece zile, Adrian Miu a murit la spital * Femeia a declarat ca Gheorghe Comsa a recunoscut in fata ei ca este vinovat * Noua insa ne-a spus ca nu are nici o vina, iar necropsia nu a relevat vreo fisura a esofagului * Maria Miu vrea sa il actioneze in instanta pe Gheorghe Comsa * Desi cotidianul nostru a mai publicat articole despre pacienti nemultumiti de operatiile facute de Comsa, nu am primit nici un fel de replica nici de la medic, nici de la conducerea spitalului si nici de la Colegiul Medicilor * Ce sa mai vorbim despre vreo ancheta interna la autosesizarea vreuneia dintre cele doua institutii sus-numite

Pe masura ce ancheta cotidianului ZIUA cu privire la erorile savarsite de medici se adanceste, la redactie nu contenesc sa ne soseasca mesaje ale celor care se considera victimele greselilor unor doctori. Pana acum, "campion" pare a fi directorul sectiei ORL a Spitalului Clinic de Urgenta Constanta, doctor Gheorghe Comsa. Dupa aparitia unui prim articol, in care mama unui minor il acuza pe Comsa ca i-a mutilat copilul in urma unei operatii de deviatie de sept, am fost contactati la redactie de mai multe persoane aflate in situatii similare.Aceasta ultima acuzatie impotriva doctorului Comsa le intrece in gravitate pe toate celelalte. Maria Miu il acuza pe seful sectiei ORL ca a cauzat moartea sotului ei, Adrian Miu, in varsta de 53 de ani, in urma unei interventii chirurgicale. Femeia ne-a relatat ca, in seara zilei de 4 septembrie a.c., Adrian Miu s-a inecat cu un dumicat de carne de pui, care i-a ramas pe esofag. Dupa ce a incercat, fara succes, sa isi provoace voma ca sa elimine restul de mancare ce ii obturase esofagul, Miu a mers la Urgenta, insotit de sotia sa. De acolo, barbatul a fost trimis la sectia ORL. "I s-a facut o injectie de dilatare, am asteptat pana la orele 12 din noapte, dupa care am revenit acasa, urmand ca a doua zi sa revenim (n.red. - la spital) pentru a face interventia asa cum trebuie. Am plecat dimineata la ORL, etajul VI. Am plecat pe picioare, locuind aproape de spital. In sectie erau doi doctori specialisti. Am nimerit la doctorul Comsa, daca se poate numi doctor".

"Am nimerit in gheara mortii. Aceasta fiind doctorul Comsa"

"I-a facut interventia dupa o internare si pregatire. Numai ca, dupa aproximativ o ora, sotul a inceput sa se umfle spre gat. Toata partea de sus (n.red. - a corpului) pana la gat a fost plina cu aer. Toata gusa lui era ca o perna plina de aer. Cand a vazut doctorul Comsa ce a facut, a spus ca pe undeva intra aer, ceea ce este foarte grav. Sotul a facut o criza puternica, i s-a administrat un calmant. In timpul interventiei, doctorul Comsa a perforat esofagul in partea de jos si pleura plamanului stang. Cand si-a dat seama ce a facut, ne-a expediat cu cea mai mare viteza la chirurgie, spunandu-i asistentei sa mergem fara sa facem valva. La Chirurgie i s-a administrat un tratament, i s-a facut o tomografie. Dr. Laschievici mi-a spus de atunci ca situatia e foarte grava, mi-a dat de inteles ca nu mai e nimic de facut. Timp de doua zile, adica 5-6 septembrie, i s-a facut tratament cu antibiotic, perioada in care nu a venit nici un medic. Doar Comsa a venit o singura data, sa vada daca nu s-a umflat si mai tare. Au inceput chinurile mortii. Au urmat 12 zile de chinuri groaznice, pentru ca plamanul a fost invadat de sange si puroi (...). Am sperat pana in ultimul ceas ca se va face bine. Dar nu a fost sa fie asa. A murit in chinuri groaznice. Pe data de 7 septembrie a ajuns la Reanimare, unde a ramas pana pe data de 16.09, unde a murit in chinuri groaznice. Intr-una din zile, am fost la doctorul Comsa, sa-i doresc sa aiba parte de o mica frantura din suferinta sotului meu ca primeste cu placere, ca stie ca a gresit si ca nu el ne-a chemat, ci noi am venit la el", isi incheie femeia tulburatoarea poveste.

"In spital mor oameni cu zile"

Maria Miu e acum singura si nu ii vine sa creada ca sotul ei a murit la mai mult de zece zile de la momentul in care s-a inecat cu un dumicat de carne de pui, la masa. Ea isi aminteste ca, dupa ce starea sotului ei se agravase, Comsa dadea vina intruna pe ea, ca isi agita sotul si nu il lasa sa se linisteasca. Despre "aceste 12 zile as putea sa scriu un roman adevarat, plin de durere, si as arata tot ce se petrece in acest spital, cum mor oameni cu zile, mai ales in zilele de sambata si duminica", spune femeia despre zilele de agonie pe care le-a petrecut in spital, la capataiul sotului care se stingea incet-incet. Ea povesteste ca abia pe 11 septembrie i s-a facut un drenaj pentru a i se scurge infectia. "Acest caz atat de grav provocat de mana doctorului Comsa i-a depasit; nu stiau ce sa faca. Tot timpul imi spuneau sa asteptam sa vedem ce se intampla. Eu le spuneam ca aceasta asteptare nu este buna, ca asta inseamna ca va muri. Si asa s-a si intamplat. Sunt foarte dezamagita si impietrita de durere pentru ce ne-a facut acest doctor. Ne-a despartit, ne-a distrus viata". Dupa operatie, Comsa a plecat in concediu in strainatate, la fel cum a procedat si in cazul Georgianei, o tanara pe care doctorul a slutit-o, al carei caz l-am prezentat intr-un articol anterior. Nu mai devreme de ziua de ieri, Maria Miu a mers din nou la doctorul Comsa. Era ziua in care femeia ii facea parastasul de 40 de zile sotului ei: din nou, Comsa s-a purtat cu aroganta si detasare.

Pana acum, nici o replica

Contactat de noi, Comsa neaga ca ar avea vreo vina in toata aceasta poveste. El ne-a spus ca necropsia nu a relevat nici un fel de leziune esofagiana. Si ne-a mai spus sa ne vedem de treaba noastra de ziaristi si sa nu mai facem pe investigatorii... Maria Miu nu e de acord cu varianta lui Comsa. Ea spune ca fisa de observatie si tomografia arata ca au fost fisurate esofagul si pleura. Mai mult, Comsa ar fi recunoscut ca a gresit. Desi toate aceste discutii nu il mai pot intoarce pe Adrian Miu, sotia defunctului e hotarata sa il actioneze in instanta pe Comsa, caci crede ca "asa nu va mai omori oameni nevinovati".Chiar daca ziarul nostru a publicat mai multe articole despre pacienti nemultumiti de operatiile facute de doctorul Comsa, nu am primit pana acum nici un fel de replica. Nici de la Gheorghe Comsa, nici de la conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta si nici de la Colegiul Medicilor. Si nici nu s-a declansat vreo ancheta interna ca urmare a autosesizarii vreuneia dintre cele doua institutii. Ce sa insemne acest lucru?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maricas ionela 22 Feb, 2014 09:06 nu cred aceste minciuni oribile despre un om care a facut atatea lucruri frumoase si bune ptr noi..constantenii...rusine sa va fie ptr afirmatiile facute..este un om cu suflet care niciodata ,cel putin noua si altor persoane cunoscute,nu ne-a cerut ca alti medici..spaga.eu tin sa-i multumesc ptr toate interventiile foarte reusite familiei mele.nu mai aruncati cu noroi in cariera unui om care merita tot respectul