Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:20 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul Colegiului Regina Maria despre elevul implicat în scandalul sexual

ro

27 Jan, 2014 00:00 2234 Marime text
Cinci elevi constănţeni, filmaţi în timp ce întreţineau relaţii intime cu o adolescentă de 15 ani, au fost arestaţi pe data de 17 ianuarie. Acum aceştia urmează să fie sancţionaţi şi de unităţile şcolare care învaţă: Liceul Internaţional de Informatică (trei elevi), şi câte unul la Colegiul de Arte Regina Maria şi Liceul Teoretic George Călinescu. Reamintim că magistraţii Judecătoriei Constanţa au dispus, pe 17 ianuarie, arestarea celor cinci minori, implicaţi în scandalul sexual.
 
„Conducerea Colegiului Regina Maria a aflat de existenţa unui dosar penal pe numele elevului Flavius Ş. din adresa IPJ Constanţa, Biroul de Investigaţii Criminale. Prin acestă adresă ni se solicitau informaţii privind situaţia şcolară şi o scurtă caracterizare a elevului. Din caracterizarea dirigintelui aflăm că elevul are 30 de absenţe nemotivate şi note cuprinse între 3 şi 7 la obiectele de cultură generală. Caracterizarea profesorului de instrument este favorabilă elevului în sensul că se prezintă bine la verificări şi examene de specialitate, manifestă interes pentru studiu, dovadă fiind şi notele cuprinse între 7 şi 9 la obiectele de specialitate”, a declarat directorul Colegiului de Artă Regina Maria, Gevat Isment Nejdet. Pe data de 9 ianuarie, la Colegiu a fost convocată Asociaţia de Părinţi „Împreună pentru Artă”. „Majoritatea membrilor asociaţiei au propus ca elevul Flavius Ş. să fie mutat disciplinar într-o altă unitate şcolară. Mai mult, în data de 10 ianuarie a fost convocat consiliul clasei, care analizând cazul elevului, având în vedere problemele create în clasele VIII-a şi IX-a, când din cauza absenţelor a avut media scăzută la purtare şi corigenţe, a propus Consiliului profesoral al colegiului să sancţioneze elevul cu mutarea disciplinară într-o altă unitate şcolară şi scăderea notei la purtare 5”, a mai spus directorul Colegiul Naţional de Arte Regina Maria. În cazul în care Consiliul profesoral va lua această decizie, directorul unităţii şcolare va înmâna părintelui decizia de mutare disciplinară într-o altă unitate şcolară, conform regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor din Învăţământul Preuniversitar. „Regretăm că elevul a implicat numele colegiului într-un astfel de incident şi a afectat prestigiul unităţii şi sentimentele celorlaţi elevi, care aparţin colegiului”, a conchis Gevat Isment Nejdet.
 
Aşteptăm şi răspunsul directorului Liceul internaţional de Informatică căruia i-am solicitat un punct de vedere.
 
Reamintim că magistraţii Judecătoriei Constanţa au dispus, pe 17 ianuarie, arestarea a cinci minori, implicaţi în scandalul sexual în care protagonista a fost o elevă de 15 ani. De asemenea, în dosar a fost arestat şi vărul unuia dintre suspecţi, acuzat de şantaj. Magistraţii au dispus arestarea lor, astfel: Cristian Floris G. pe o durată de 19 zile, Dan Cristian I. pentru 14 zile şi patru ore, Severius Alexandru V., pentru 14 zile şi patru ore, Sever Tekin A., pentru 14 zile şi 4 ore, Flavius Evelin Vasile Ş., pentru 14 zile şi patru ore, Răzvan Claudiu S., pentru 29 de zile. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa „în noaptea de 14 spre 15 decembrie 2013, profitând de starea tinerei Roxana B. şi de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima consimţământul, cei cinci inculpaţi minori au condus-o pe partea vătămată la locuinţa unuia dintre ei, lipsind-o de libertate. Inculpaţii Dan Cristian I. şi Severius Alexandru V. au întreţinut raporturi sexuale cu partea vătămată, contrar voinţei acesteia, fiind încurajaţi şi susţinuţi fizic de inculpatul Cristian Floris G. Ulterior, în aceeaşi noapte, inculpaţii au condus-o pe partea vătămată la locuinţa sa, unde au intrat fără acord, context în care inculpatul Cristian Floris G. a întreţinut raporturi sexuale cu minora, fiind susţinut moral şi fizic de ceilalţi patru inculpaţi”. Pentru cele petrecute, cei cinci minori sunt acuzaţi de următoarele fapte: Cristian Floris G. şi Severius Alexandru V. sunt acuzaţi de viol, complicitate la viol, lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu; Dan Cristian I. este acuzat de viol (două acte), lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu; Sever Tekin A. şi Flavius Evelin Vasile Ş. sunt acuzaţi de complicitate la viol (câte două acte materiale), lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu. De asemenea, inculpatul Răzvan Cladiu S. este acuzat de două infracţiuni de şantaj.

Ti-a placut articolul?

Comentarii