Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descinderi în mai multe județe, printre care și Constanța într-un dosar de evaziune fiscală! Prejudiciul, peste 10 milioane de lei

ro

16 Nov, 2023 10:25 890 Marime text
La data de 15 noiembrie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Sectoarelor 1-6,  au pus în executare nouă mandate de percheziție domiciliară și cinci mandate de aducere, în Municipiul București și județele Ilfov, Dâmbovița, Constanța și Prahova,  într-un dosar penal de evaziune fiscală.
 
Potrivit Poliției Capitalei, în fapt, în perioada 2017 – 2020, reprezentanții a șase societăți comerciale ar fi inițiat și implementat un mecanism de fraudare a bugetului de stat, prin declararea unor achiziții fictive, ce nu au la bază operațiuni comerciale reale, de la o serie de entități juridice care, fie nu au recunoscut realitatea relațiilor comerciale cu societățile beneficiare, fie au un comportament fiscal neadecvat, încadrându-se în tiparul societăților de tip ,,fantomă”.
 

„Astfel, obligațiile fiscale de plată la bugetul consolidat al statului au fost diminuate cu 10.610.840 de lei.
 
În vederea administrării materialului probator, la data de 15 noiembrie 2023, au fost puse în executare nouă mandate de percheziție domiciliară și cinci mandate de aducere.
 
Persoanele vizate au fost conduse la audieri, iar față de două dintre acestea a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore“ - au mai precizta reprezentanții Poliției Capitalei.

 
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.
 

„Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
 
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“ - au mai precizat reprezentanții Poliției Capitalei.

Citește și: 

Percheziții în Galați, Iași și București la persoane bănuite de evaziune fiscală
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii